duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

doroteja33 Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se je zgodilo z Dorotejo?

Novice Novo mesto

FOTO: Zaključna konferenca projekta ASTUS

Piše: Mo NM

Čas objave:
19.10.2019 12:35

V torek 15. oktobra je v Ljubljani in Novem mestu potekala zaključna konferenca mednarodnega programa o pametnem transportu in urbanističnih strategijah na področju Alp – ASTUS.

Mestna občina Novo mesto je pri projektu sodelovala skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije, triletni projekt pa je povezal dvanajst partnerjev iz Francije, Italije, Nemčije, Avstrije in Slovenije. Udeleženci dogodka so se seznanili z rezultati projekta, izmenjali izkušnje in premisleke o možnostih za delovanje, na obisku v Novem mestu pa so si ogledali prenovljeni Glavni trg in se srečali z lokalnimi deležniki na področju urbanizma in trajnostnega razvoja. 

novo-mesto, projekt-astus
Zaključna konferenca projekta ASTUS
Mo NM

Projekt ASTUS podpira lokalne skupnosti pri opredeljevanju in udejanjanju dolgoročnih rešitev na področju mobilnosti in prostorskega načrtovanja, usmerjenih v zniževanje izpustov toplogrednih plinov, povezanih z dnevno mobilnostjo. Partnerji projekta delujejo na pilotnih območjih v Avstriji, Franciji, Italiji, Nemčiji in Sloveniji. Poglavitni rezultati so transnacionalna tipologija alpskih območij, nabor orodij za zniževanje izpustov toplogrednih plinov, lokalni scenariji, strategije in akcijski načrti ter priporočila za zniževanje izpustov toplogrednih plinov v alpskem prostoru.
Mestna občina Novo mesto je v projektu sodelovala v vlogi pilotnega območja. Projekt se je časovno izvajal v času priprave temeljnih strateških dokumentov Mestne občine Novo mesto, zato so temeljni cilji in rešitve projekta ASTUS glede celostnega in povezanega usmerjanja razvoja urbanih in prometnih sistemov že vključeni v odločitve.


Dodatne informacije so na voljo na spletni strani projekta : https://www.alpine-space.eu/projects/astus/en/home