stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zaključna konferenca projekta ASTUS

Piše: Mo NM

Čas objave:
19.10.2019 12:35

V torek 15. oktobra je v Ljubljani in Novem mestu potekala zaključna konferenca mednarodnega programa o pametnem transportu in urbanističnih strategijah na področju Alp – ASTUS.

Mestna občina Novo mesto je pri projektu sodelovala skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije, triletni projekt pa je povezal dvanajst partnerjev iz Francije, Italije, Nemčije, Avstrije in Slovenije. Udeleženci dogodka so se seznanili z rezultati projekta, izmenjali izkušnje in premisleke o možnostih za delovanje, na obisku v Novem mestu pa so si ogledali prenovljeni Glavni trg in se srečali z lokalnimi deležniki na področju urbanizma in trajnostnega razvoja. 

novo-mesto, projekt-astus
Zaključna konferenca projekta ASTUS
Mo NM

Projekt ASTUS podpira lokalne skupnosti pri opredeljevanju in udejanjanju dolgoročnih rešitev na področju mobilnosti in prostorskega načrtovanja, usmerjenih v zniževanje izpustov toplogrednih plinov, povezanih z dnevno mobilnostjo. Partnerji projekta delujejo na pilotnih območjih v Avstriji, Franciji, Italiji, Nemčiji in Sloveniji. Poglavitni rezultati so transnacionalna tipologija alpskih območij, nabor orodij za zniževanje izpustov toplogrednih plinov, lokalni scenariji, strategije in akcijski načrti ter priporočila za zniževanje izpustov toplogrednih plinov v alpskem prostoru.
Mestna občina Novo mesto je v projektu sodelovala v vlogi pilotnega območja. Projekt se je časovno izvajal v času priprave temeljnih strateških dokumentov Mestne občine Novo mesto, zato so temeljni cilji in rešitve projekta ASTUS glede celostnega in povezanega usmerjanja razvoja urbanih in prometnih sistemov že vključeni v odločitve.


Dodatne informacije so na voljo na spletni strani projekta : https://www.alpine-space.eu/projects/astus/en/home