franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Medvedjek

FOTO: ZŠAM Bela krajina – Medvedjek 2015

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.06.2015 07:39

Lepo sobotno dopoldne je potekalo v luči počastitve 28. junija, praznika Združenja šoferjev in avtomehanikov Bela krajina, ki so si ga člani tega združenja izbrali za svoj društveni praznik.

Delegacija članov ZŠAM Bela krajina je tako ponesla spominski venec in prižgala svečko v spomin žrtvam letalskega napada ob blokadi tovornjakov na Medvedjeku, 28. junija 1991, v času osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki je ravno med šoferji terjala številne smrtne žrtve.

Nenapovedan dogodek se je spremenil v prijetno srečanje s pohodniki, ki so, tako kot leto poprej, pred spomenikom padlim domačinom in tujim šoferjem položili cvetje in prižgali svečke.

Cvetje so položili tudi predstavniki občine Trebnje, priložnostni govor je imel predstavnik ZVVS, po končani slovesnosti pa so se vsi pohodniki podali še do bližnje lovske koče, kjer so se vsi okrepčali z okusnim prigrizkom in osvežilno pijačo.

Prijetno nenadejano srečanje so zaključili z obljubo, da se v prihodnjem letu, ko bodo proslavili 25 letnico obrambe domovine, zberejo še v večjem številu in še bolj slovesno obeležimo svoj dan v spomin in opomin, da se takim tragični dogodki ne zgodijo nikoli več.