nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Metlika

FOTO&VIDEO: 16. pohod po poteh soseske zidanice v Drašičih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.11.2015 10:49

Danes se je odvil 16. pohod po poteh soseske zidanice v Drašičih, ki ga pripravljajo KUD Rovaš, krajevna skupnost Drašiči in TD Vigred Metlika.

Ob 9. uri se je zbralo prek 1100 pohodnikov, ki so se odpravili po drašiških vinogradih in zidanicah, kjer so bili postreženi z dobro kapljico in prigrizkom.

Na zbirnem mestu so pohodnike pozdravili župan občine Metlika Darko Zevnik, Kraljica Metliške Črnine Katja Jakljevič, predsednica KS Drašiči Veronika Plut in predsednik društva Rovaš Drašiči Jože Stariha. Ob tem je bil pripravljen tudi krajši kulturni program.

Okusna domača hrana in rujno vino ter gostoljubnost domačinov izletnike prepričajo, da se v Belo krajino vračajo vedno znova in znova. Tako veselo jesen v Beli krajini vsako leto praznujejo pohodniki, ki se udeležijo tradicionalnega Pohoda po poteh soseske zidanice Drašiči. Tokrat so se na 11,5 km dolgi poti ustavili na sedmih postojankah, kjer so poleg žlahtne vinske kapljice okušali tudi tradicionalne domače dobrote, ki jih pripravijo domačini. Tam živijo preprosti, a po duhu bogati in prijazni ljudje, ki še niso pozabili, kako ustaviti čas. Ljubitelje neokrnjene jesenske narave je pot nato vodila od Soseske zidanice Drašiči do svetovno znanega vinarja. Pohodniki so se lahko osvežili ob naravnem Vidošičkem zdencu, si ogledali med vinogradi ujeto cerkvico sv. Ane in se zabavali ob zvokih najrazličnejših glasbenih izvajalcev. Prijeten izlet med vinogradi se je končal na dvorišču povsod znane drašičke vinogradniške družine Dolc, ki je ob zvokih domačih ansamblov poskrbela za zabavo in kulinarične užitke.

Od točke do točke po poteh soseske zidanice je povezoval program Toni Gašperič.

Pogovor z županom občine Metlika, Darkom Zevnikom


Predsednik društva Rovaš Drašiči Jože Stariha o pohodu


16.pohod po soseke zidanice Drašiči.flv