volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Knjižnični škrat Rudi podaril knjige OŠ Bršljin

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2015 14:02

Knjižnica Mirana Jarca od leta 2012 zbira knjige, ki jih ob zaključku leta podari eni izmed ustanov, ki knjige potrebuje, pa ji za ta namen zmanjkuje sredstev. V letošnjem letu so se tako odločili z zbranimi knjigami razveseliti učence Osnovne šole Bršljin.

 "Z omenjeno osnovno šolo smo namreč odlično sodelovali že vse leto v sklopu projekta Bralnih uric za romske učence," pravi Bojana Medle iz novomeške knjižnice.

136 zbranih knjig je vodstvu šole in otrokom v šolski knjižnici podaril navihani škrat Rudi, ki so ga bili otroci skoraj tako veseli kot knjig. Škrat Rudi je vesel, razigran, včasih tudi navihan škrat, ki domuje v novomeški knjižnici. Dolga leta je spal v svojem skrivališču, ob 650. obletnici ustanovitve Novega mesta pa se je prebudil in sedaj s petjem in plesom razveseljuje otroke v knjižnici ali izven njenih zidov. Tako je bilo tudi tokrat, ko so otroci lahko v njegovi družbi zapeli in zaplesali.


Ob odpiranju zavitkov s knjigami pa otroci niso skrivali navdušenja in z iskricami v očeh odkrivali podarjene knjige. Vsak si je izbral tisto, ki jo bo najprej prebral, knjižničarki, pa so tudi obljubili, da ji bodo pomagali pri opremi in pospravljanju knjig.

Knjižnica Mirana Jarca NM podarila knjige OŠ Bršljin