volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Zvornik

FOTO&VIDEO: Usodni Andrejev skok

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.08.2016 05:32

Ekstremnega športnika Andreja Beuca, sicer Krčana, reševalci še vedno iščejo. Posavje je zavito v žalost, saj je 33-letni Andrej bil priljubljen in znan domačin. Na njegovem FB profilu se prijatelji in znanci poslavljajo na tragično preminulega športnika.

Prireditev Skoki z mosta v Zvorniku je po 25 letih organizirala občina Zvornik in tamkajšnja mestna uprava, ki je v uradnem obvestilu napisala, da so 25. julija pregled s potapljači o varnosti dna reke Drine za skoke.

Andrej Beuc, 33-letni ekstremni športnik in poklicni padalec, je iz približno 20 metrov skočil z mostu Aleksandra Karađorđevića v reko Drino. Po skoku je dvakrat še izplaval na površje, z roko signaliziral, da potrebuje pomoč in izginil v motni vodi.

Prireditev so takoj prekinili in začeli z reševalno akcijo s potapljači in reševalci, a Andreja niso našli. Reševalni akciji so se ponoči pridružili tudi potapljači iz Beograda.

Mestna uprava je sinoči v uradnem obvestilu medijem sporočila, da so vsi skakalci pred udeležbo v prireditvi podpisali izjave o prevzemu odgovornosti za skok ter bili seznanjeni s stanjem vode in vremenskimi razmerami tisti dan. Andrej je namreč dan prej želel nastopiti tudi na skokih z mostu v Jajcu, a se je skoku zaradi neustreznih razmer odpovedal.


Andrejev prijatelj in ravno tako ekstremni skakalec iz Kragujevca, Marko Pavlović je povedal: "Še sem v šoku, težko je komentirati.“

Andrej Beuc je bil rojen 18.09.1982. v Krškem, je profesionalni padalec, ki je imel pri skokih tudi veliko izkušenj. Domačini so zanj velikokrat navijali tudi na prireditvi Skok v reko Krko v Borštu pri Cerkljah ob Krki.


Skok Andreja Beuca (Video: RTRS)