profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Vrata je odprla celodnevna Novomeška tržnica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2016 08:53

Na novomeškem Glavnem trgu so danes ob 9. uri prvič pripravili celodnevno Novomeško tržnico, ki bo poleg priložnosti za nakup domačih pridelkov in izdelkov ponudila nov prostor za srečevanje v mestnem jedru.

Tržnico sicer nameravajo pripravljati vsak petek do oktobra, z lokalno ponudbo pa naj bi sledila sodobnim potrošniškim smernicam.
Z novomeške občine so sporočili, da bodo domači ponudniki obiskovalcem tržnice ponujali vse od sveže sezonske zelenjave in sadja, mlečnih, mlevskih ter suhomesnatih izdelkov, do izročilne kulinarike in umetniških izdelkov. Tradicionalno sejemsko ponudbo bodo obogatili s kulinarično in drugo gostinsko ponudbo, hkrati pa dogajanje občasno popestrili z glasbeno-kulturnim sporedom.
Kot predvidevajo, naj bi nova tržnica okrepila mestni vrvež Glavnega trga, njeno izvedbo pa so na novomeški občini označili za zametek uresničevanja dolgoročne želje po prenovi tradicionalne novomeške pokrite tržnice na Florjanovem trgu. Z novo Novomeško tržnico želijo prispevati tudi k oživitvi tamkajšnjega mestnega središča in promovirati domače izdelke ter samooskrbo, so dodali.

Vsak petek do konca septembra bo delovala med 9. in 17. uro, so med drugim sporočili z Mestne občine Novo mesto.
Na Florjanovem trgu v Novem mestu, dober lučaj od Glavnega trga, sicer od srede prejšnjega stoletja deluje pokrita mestna tržnica, ki se je po več desetletnem nazadovanju zaradi slabšega povpraševanja in neurejenosti v zadnjih nekaj letih uspela nekoliko pobrati in popraviti.
Za njena tržna dneva sta tradicionalno namenjena ponedeljek in petek, njeno prenovo pa so napovedale že različne novomeške občinske garniture.

Pogovor z Meto Kocijan, koordinatorko projekta Mestna tržnica


Brez opisa