sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Stankica Njena.si

Sanjska Stankica osupnila z golo podobo na ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Mirna

FOTO&AVDIO: 50. Generacija mirnskih osnovnošolcev prestopila šolski prag

Piše: P.K.L.

Čas objave:
03.09.2019 12:18

Septembra 1969 so učenci in učitelji prvič prestopili šolski prag takrat nove šole na Mirni, včeraj je v prvi razred tako zakorala 50. generacija prvošolcev. Letos jih je 25.

Za prvošolce na Mirni vsako leto pripravijo popoldanski sprejem, ki se ga poleg staršev običajno udeležijo tudi bratci in sestrice, celo babice in dedki. Včeraj je 25 prvošolcev najprej pozdravila ravnateljica Anica Marinčič, predstavile pa so se tudi učiteljice, ki bodo večji del časa preživeli z najmlajšimi osnovnošolci: razredničarka Nevenka Strmole in strokovna sodelavka Mojca Milčinović ter učiteljica v podaljšanem bivanju Mihaela Silvester. Pred slovesno podelitvijo rumenih rutic so učenci in učenke, ki so v preteklem šolskem letu obiskovali glasbene delavnice pri učiteljici Polonci Gole, novim prijateljem povedali zgodbo o prijaznem snežaku.

Župan Dušan Skerbiš je znanja željnim otrokom podaril knjigo o Kekcu: "Ponosen sem, da lahko vsako leto pozdravim prvošolce. Še posebej sem ponosen letos – pred 50 leti sem vstopil v nove prostore takrat novozgrajene osnovne šole in danes v prvi razred vstopa moj najstarejši vnuček. Veselim se vsega, kar bodo v šoli počeli vseh teh devet let. Prepričan sem, da bodo na to in vse ostale generacije ponosni tako starši kot tudi učitelji."Mirnsko osnovno šolo v tem šolskem letu obiskuje 250 učencev in učenk. Pod okriljem OŠ Mirna delujeta tudi vrtec Deteljica, kamor je vpisanih 145 otrok, in osnovna šola s prilagojenim programom, ki ima 35 učencev.

Občina s sofinanciranjem programov, prireditev in dejavnosti posameznih društev in organizacij na eni in s sistematičnim urejanjem športno-rekreacijskih površin na drugi strani skrbi tudi za to, da imajo otroci lahko aktivne in razgibane popoldneve tako na organizirani dejavnosti kot pri druženju s starši, starimi starši in vrstniki. Na Mirni se namreč lahko pohvalijo s številnimi društvi, ki združujejo otroke v različnih dejavnostih, npr. ples, badminton, lokostrelstvo, judo, nogomet, smučarski skoki ... Ne manjka pa niti urejenih površin za medgeneracijsko druženje – v Športnem parku Mirna so eno veliko in tri pomožna nogometna igrišča, malonogometo igrišče na umetni travi, košarkarsko igrišče, street workout, igrišče za odbojko na mivki, mala smučarska skakalnica, kolosteza, balinišče, rusko kegljišče, teniško igrišče, atletska steza, oblečena v tartan, nekaj korakov stran pa še 6-kilometrska trim steza.

Dušan Skerbiš o prvem šolskem dnevu