stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Mokronog-Trebelno

FOTO&AVDIO: Novi občinski svet začel svoje delo

Piše: P.K.L.

Čas objave:
06.12.2018 10:37

Novi občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj sešel na ustanovni seji, zaprisegel je tudi novi stari župan Anton Maver.

Volilna udeležba na letošnjih lokalnih volitvah je bila 61,44-odstotna, župan Anton Maver pa je prejel 73,91 odstotka vseh glasov in tako začenja že svoj četrti mandat na čelu občine, ki je bila ustanovljena leta 2006. Tudi v tem mandatu pričakuje dobro sodelovanje tako s člani občinskega sveta kot tudi z zaposlenimi na občinski upravi, da bodo lahko nadaljevali s prepoznavnim razvojem občine.

»Prepričan sem, da gremo s trendom razvoja naprej, da nadaljujejo z istim, če ne še večjim tempom. Najprej bomo postorili obljube, ki smo jih dali v preteklosti, pa jih nismo uspeli realizirat. Potem nadaljujemo z vsemi tremi večjimi projekti: to so poslovna cona na Puščavi, kolesarska povezava Trebnje–Mirna–Mokronog in pa preboj Radna vas. V nadaljevanju pa tudi nova stanovanjska cona v Mokronogu,« pravi župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.



Ustanovno sejo je do potrditve mandatov članov občinskega sveta in župana vodila najstarejša članica Ana Vene, za katero je to že drugi mandat. Poleg nje v občinskem svetu ostajajo Janez Bregant, Gregor Škoporc, Franc Glušič, Marko Kostrevc, Marjan Starič in Franc Dragan, novi člani pa so Mitja Sluga, Snežka Bizjak, Štefan Povšič in Dejan Jerele.

Na ustanovni seji so imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ji predseduje Franc Glušič, člani pa so še Snežka Bizjak, Franc Dragan, Marko Kostrevc in Mitja Sluga. Prva naloga KMVI bo izbira članov komisij in odborov, torej delovnih teles občinskega sveta.

Anton Maver ob začetku novega mandata