bogataš Dobra karma

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Novoletno srečanje prostovoljcev v novomeški bolnišnici

Piše: R.K./G.Š.

Čas objave:
14.12.2018 13:17

Danes je bil v Splošni bolnišnici Novo mesto prav poseben dan. Dopoldne je potekala v veznem hodniku novega dela bolnišnice stojnice z izdelki, ki so jih izdelali dijaki.

Na stojnici so dijaki podarjali izdelke in zbirali prostovoljne prispevke med mimoidočimi obiskovalci za nakup božičnih daril za male bolnike iz otroškega oddelka. Darila bodo v naslednjem tednu predali bolnišničnemu vrtcu in šoli. Zbrali so 391 eurov.
Ob 13. uri pa je potekalo že tradicionalno novoletno srečanje prostovoljcev iz skupine Pikapolonice in Sončki. Srečanja so se udeležili tudi dijaki prostovoljci iz Gimnazije Novo mesto, ki se drugo leto zapored pridružujejo dijakom. Prostovoljce je pozdravil Božiček in jim prinesel drobna darila.  Prostovoljcev je 14 iz Gimnazije Novo mesto, mentorica v gimnaziji je Anica Kastelic. Iz SZKŠ NM je v Pikapolonici 6 dijakov, mentorica je Mojca Simončič in pa še skupina Sončki, kjer je 32 dijakov, mentorica pa Gloria Šepec.

Dijaki prostovoljci so pomemben mozaik v življenju sočloveka, so pomemben del družbe v kateri živimo.  Pevsko obarvani kulturni program so pripravi dijaki Nejc Smrekar Kovačič, Anja Ruperčič, Lea Medvešek in Maja Vodopivec, Domen Kastrevec in
Luka Vidmar.