Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Novoletno srečanje prostovoljcev v novomeški bolnišnici

Piše: R.K./G.Š.

Čas objave:
14.12.2018 13:17

Danes je bil v Splošni bolnišnici Novo mesto prav poseben dan. Dopoldne je potekala v veznem hodniku novega dela bolnišnice stojnice z izdelki, ki so jih izdelali dijaki.

Na stojnici so dijaki podarjali izdelke in zbirali prostovoljne prispevke med mimoidočimi obiskovalci za nakup božičnih daril za male bolnike iz otroškega oddelka. Darila bodo v naslednjem tednu predali bolnišničnemu vrtcu in šoli. Zbrali so 391 eurov.
Ob 13. uri pa je potekalo že tradicionalno novoletno srečanje prostovoljcev iz skupine Pikapolonice in Sončki. Srečanja so se udeležili tudi dijaki prostovoljci iz Gimnazije Novo mesto, ki se drugo leto zapored pridružujejo dijakom. Prostovoljce je pozdravil Božiček in jim prinesel drobna darila.  Prostovoljcev je 14 iz Gimnazije Novo mesto, mentorica v gimnaziji je Anica Kastelic. Iz SZKŠ NM je v Pikapolonici 6 dijakov, mentorica je Mojca Simončič in pa še skupina Sončki, kjer je 32 dijakov, mentorica pa Gloria Šepec.

Dijaki prostovoljci so pomemben mozaik v življenju sočloveka, so pomemben del družbe v kateri živimo.  Pevsko obarvani kulturni program so pripravi dijaki Nejc Smrekar Kovačič, Anja Ruperčič, Lea Medvešek in Maja Vodopivec, Domen Kastrevec in
Luka Vidmar.