franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

GEN-I je za popuste na računih odjemalcev že drugič letos namenil skoraj 1 milijon evrov

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2023 11:00

Odjemalci GEN-I so na računih za električno energijo in zemeljski plin prejeli že drugi popust za varčevanje z energijo, odkar v Sloveniji za vse dobavitelje električne energije in zemeljskega plina veljajo navzgor omejene cene. Skupna vrednost popustov za znižano porabo energije v obdobju od januarja do marca, ki jih bo GEN-I namenil svojim odjemalcem, bo ponovno skoraj 1 milijon evrov. S tem je GEN-I skupno vsoto vseh letos obračunanih popustov, namenjenih odjemalcem za privarčevano energijo, povečal na skoraj 2 milijona evrov.

Gospodinjski odjemalci GEN-I so v prvih treh mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani skupaj zmanjšali porabo zemeljskega plina za 13 % in električne energije za 1 %. Odjemalci zemeljskega plina so tako v teh dneh že drugič letos na računih deležni 26 evrov popusta. S tem popustom je povprečni prihranek odjemalca, ki mu zemeljski plin dobavlja GEN-I, za prve tri mesece letošnjega leta dosegel dobrih 90 evrov. Z manjšo porabo so si namreč odjemalci lahko delno tudi sami znižali mesečne račune.

Višina skupnih popustov, ki jih je GEN-I v času reguliranih cen namenil svojim odjemalcem, se je z junijskima popustoma povišala na skoraj 2 milijona evrov. Tudi v prihodnjih mesecih bodo odjemalce spodbujali k uporabi energentov na način, ki jim lahko zniža mesečni račun. Nasvetom za varčno rabo so v tem letu na spletnem portalu za uporabnike Moj GEN-I dodali individualne prikaze porabe in primerjavo porabe s primerljivimi gospodinjstvi ter vpogled v povprečni urni odjem med delovnikom, s čimer lahko uporabniki lažje ocenijo svojo porabo in premislijo, kako bi jo lahko prilagodili za še dodatno znižanje stroškov na mesečnih računih.

V GEN-I so prepričani, da bodo nasveti, ki jih tako v obliki videovsebin kot informacij na spletnem portalu,
družabnih omrežjih in računih delijo s svojimi odjemalci, olajšali tudi prilagoditev na nov način obračunavanja omrežnine, ki so ga za prihodnje leto napovedali v Agenciji za energijo.