nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Nm

Gimnazijci z LinkTripom zmagovalno

Piše: Radio Krka, Finance, Dnevnik

Čas objave:
12.02.2013 06:54

Podjetniška ideja za spletno rešitev LinkTrip je skupini dijakov Gimnazije Novo mesto prinesla zmago, pohvale žirije pa si je prislužila tudi druga skupina novomeških dijakov z idejo za projekt socialnega podjetništva Doin' good.

Manjša skupina novomeških dijakov je razvijala aplikacijo LinkTrip, ki kombinira različne načine transporta - avtobuse, vlake in letala - in predlaga najboljše kombinacije in najboljše cene za pot od točka A do točke B, ne da bi bilo ljudem za to treba porabiti veliko časa za brskanje po internetu.

Platforma, ki povezuje prostovoljce, dobrodelne ustanove in socialno čuteča podjetja

Novomeški dijaki v večji skupini pa so pod imenom Doin' good razvijali svež koncept socialnega podjetništva. Temeljil bi na platformi, ki bi povezovala prostovoljce, dobrodelne ustanove in podjetja s socialnim čutom, ki se ne pehajo le za dobičkom, ampak želijo pomagati ljudem v stiski. Na platformi delujoča podjetja bi darovala svoje izdelke ali storitve, te pa bi dobili prostovoljci za sodelovanje na omenjeni platformi, kot poroča Dnevnik.

Zmagovalni dijaki - mladi podjetniški upi

Ekipo Gimnazije Novo mesto, ki je svoj smisel za podjetništvo je v Celovcu več kot uspešno dokazala, so sestavljali dijaki Nika Bratkovič, Nika Miletič, Aleja Repinc, Lora Kastelic, Tomaž Žinko, Maj Jaklič, Katja Kelvišar, Iva Starc in Petra Ravbar z mentorjem Janezom Gorencem. V njihovi skupini so sodelovali še mlad podjetnik Matija Goljar, programer in študent matematike Tibor Djurica Potpara in dijak Gimnazije Velenje Luka Dimitrovič.


Potek Start-up Weekenda

Start-up Weekenda v Celovcu, ki je v organizaciji build! Gründerzentruma, JungeWirtschafta in SGZ mladine potekal od 1. do 3. februarja, se je udeležilo 65 podjetnikov, v glavnem iz Slovenije in Avstrije. V petek je vsak od njih najprej v minuti predstavil svojo podjetniško idejo z različnih področij od geoinformatike, spletnih aplikacij do dizajna, turizma in drugih. Udeleženci so glasovali za tiste ideje, ki so jih najbolj prepričale. Za enajst idej z največ glasovi so oblikovati time, ki so do nedelje popoldne razvijal poslovni model za svojo idejo, pri tem pa so jim pomagali strokovnjaki z različnih področij. Na koncu so svoje poslovne ideje in modele predstavili žiriji - potencialnim vlagateljem.

Start-up Weekende šesto leto širijo po svetu

Prvi Start-up Weekend je neprofitna organizacija startupweekend.org pripravila leta 2007, do zdaj pa so jih razširili v 108 držav in tudi v Slovenijo. Do zdaj se je zvrstilo blizu tisoč Start-up Weekendov, ki jih je obiskalo okoli sto tisoč udeležencev. V sklopu teh prireditev pa je nastalo že več kot deset tisoč novih podjetij. Pred celovškim Start-up Weekendom so letos izvedli že 28 takšnih dogodkov, sporočajo iz SGZ mladina. Ta je »mladinska sekcija« Slovenske gospodarske zveze, krovne gospodarske ustanove koroških Slovencev, ki deluje od leta 1988.