nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Gradili bodo novo etapo vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2021 13:48

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes s podjetjem HPG, d.o.o. podpisal pogodbo za začetek 2. in 3. etape prve faze izgradnje vodovoda in kanalizacije na območju Ždinje vasi.

Pogodbo je v vlogi prokurista in podizvajalca del podpisal gospod Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak, d.o.o. Skupna vrednost pogodbenih del znašla nekaj več kot 890.000 evrov z DDV, dela se bodo pričela še ta mesec, zaključena pa bodo do 30. novembra 2021.

V 2. in 3. etapi prve faze bodo dela obsegala izgradnjo vodovoda v delu naselja Ždinja vas v izmeri 2306 metrov in izgradnjo komunalne kanalizacije v delu naselja Ždinja vas v izmeri 2520 metrov. S tem na Mestni občini Novo mesto nadaljujejo z urejanjem vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. V zaključku del je tako prva faza gradnje kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi, zaključena je gradnja javnega komunalnega omrežja v Češči vasi, v procesu gradnje je tudi vodovodno omrežje v Gornji Težki Vodi.

Po besedah župana Gregorja Macedonija je urejanje vseh faz vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi velik dosežek: »Tako načrtujemo, da se bo v letu 2021 po pridobitvi gradbenega dovoljenja izvedla tudi tretja faza gradnje, ki zadeva izgradnjo meteornega kanala od Mačkovca do Krke, v letu 2022 pa se bo izvedla še druga faza izgradnje vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. Po zaključku del druge faze bo tako možna fizična priključitev na kanalizacijsko omrežje vseh objektov v Ždinji vasi in v gospodarski coni Brezovica.«