nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Grill zaradi razžalitve Mesojedca pravnomočno obsojen

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
26.10.2015 10:38

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo kazen, ki jo je nekdanjemu poslancu SDS Ivanu Grillu februarja izreklo prvostopenjsko sodišče v Novem mestu.

To je Grilla zaradi kaznivega dejanja razžalitve nekdanjega strankarskega kolega Silva Mesojedca obsodilo na pogojno kazen dveh mesecev zapora v preizkusni dobi enega leta, piše časnik Slovenske novice.

Grill, ki bo moral plačati tudi stroške postopka, je septembra 2011 na spletni strani Dolenjskega lista pod psevdonimom Padalec napisal komentar, ki je bil žaljiv za Mesojedca. Ta je prek sodišča najel izvedenca za računalništvo, ki je ugotovil, da je bil eden od spornih komentarjev poslan z računalnika, ki ga je Grill uporabljal v državnem zboru.

Grill je zanikal avtorstvo komentarja in trdil, da ni imel motiva za žaljenje Mesojedca, saj naj ne bi bila v sporu, kar se je izkazalo za neresnično. Poleg tega je dejal, da si je poslansko pisarno delil z drugimi in da jo je obiskalo veliko ljudi. Nadzora nad gibanjem v pisarni tako ni bilo, torej je mogoče, da bi nekdo zlorabil njegov računalnik. To možnost sta obe sodišči zaradi mnogih drugih dokazov in motiva, ki ga je imel Grill, izključili. Sodba je pravnomočna, so še zapisali v Slovenskih novicah.