stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ribnica

GZ Ribnica bo še naprej vodil Cveto Marinšek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.04.2013 15:02

Dvajset delegatov, sicer predstavnikov vseh gasilskih društev iz občin Ribnica in Sodražica, ki so vključena v Gasilsko zvezo Ribnica, so bili na letni skupščini podrobno seznanjeni z delom zveze v letu 2012.

Po poročilih, ki sta jih podala predsednik in poveljnik zveze Cveto Marinšek ter Janez Pucelj, so delegati in gostje, vseh skupaj jih je bilo 60, prisluhnili še ugotovitvam drugih predsednikov zveze, na koncu pa še Nadzornega odbora.

Zveza je kljub nenehnem pomanjkanju denarja, ki še kako kroji strokovno pest gasilstva, uspešno opravila vse svoje naloge. V tem času so veliko pozornost posvetili izobraževanju kadrov ter nakupu potrebne opreme in tehnike za nemoteno delo.

Večkrat je bila izpostavljena velika zahvala in razumevanje občinama Ribnica in Sodražica, ki sorazmerno deležu članstva oziroma društev prispevajo denar v gasilski mošnjiček. Ker je to bila hkrati tudi volilna skupščina, so delegati soglasno Marinšku, ki je bil sicer edini kandidat, zaupali vodenje zveze tudi v naslednjem petletnem obdobju.


Janeza Pužlja , ki še ostaja v vrhu zveze kot podpredsednik, je na funkciji predsednika zamenjal Metod Pucelj , večletni predsednik GD Sodražica .

V razpravi po podanih poročilih je Matjaž Virant, član GD Ribnica, dejal, da vsa podjetja gasilcem pridno pošiljajo svoje požarne načrte, kar je sicer skladno z zakonodajo, a nihče izmed njih ne vpraša, koliko bo to  stalo.

Še manj pa je pripravljen gasilcem zagotoviti denar vsaj za nakup oblek, da bi lahko posredovali v primeru bodi ga ne treba. Zato bi morala biti naloga vodstva zveze , da to v prihodnjem mandatu uredi.

Cveto Marinšek o prihodnosti