sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

severna koreja Svet24.si

Kim Jong-un jih toliko kot včeraj doslej še ni ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Stankica Njena.si

Sanjska Stankica osupnila z golo podobo na ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Obrežje

Hrvaška na meji s Slovenijo zavrača vsa vozila, ki prihajajo iz Italije

Piše: STA

Čas objave:
12.03.2020 13:00

Hrvaška je zaradi novega koronavirusa uvedla 14-dnevno karanteno za vse, ki prihajajo s kriznih območij, na meji s Slovenijo pa zavračajo vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Na mejnih prehodih s Hrvaško zaradi poostrenega nadzora tudi danes prihaja do zastojev in daljšega čakanja, o čemer pa hrvaška policija, kot pravijo, ne ve nič.

/Ob 13. uri/Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj tovornih vozil na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški danes dolg 12 kilometrov. Čakalna doba za voznike tovornih vozil pri izstopu iz Slovenije je več kot 10 ur. Pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj dolg 5 kilometrov, čakalna doba pa je do dve uri. Na mejnem prehodu Metlika pa je pri izstopu iz Slovenije čakalna doba najmanj dve uri.

Na hrvaškem notranjem ministrstvu so za STA povedali, da zaenkrat od slovenskih kolegov niso dobili nobenih informacij o zastojih in čakalnih dobah. Potrdili so, da hrvaški policisti na meji izvajajo ukrepe v boju proti novem koronavirusu, ki jim jih je naložil nacionalni štab za civilno zaščito.

Hrvaške oblasti so določile 14-dnevno karanteno za vse državljane drugih držav, ki si želijo vstopiti na Hrvaško s kriznih območij, kot je Italija. Če zavrnejo karanteno, ne morejo vstopiti na Hrvaško. Hrvaški državljani, ki prihajajo s teh območij, pa morajo v 14-dnevno samoizolacijo, v kateri so prav tako pod nadzorom epidemiologov.

V Splitu so v sredo odprli karanteno v hotelu Zagreb za potnike s trajekta, ki je prispel iz Ancone v Italiji. V karanteni je 29 oseb. Med njimi je 20 hrvaških in devet italijanskih državljanov, je potrdil danes štab civilne zaščite splitsko-dalmatinske županije. Ostalih 62 potnikov z ladje pa je v samoizolaciji.

Hrvaški notranji minister in šef nacionalnega štaba civilne zaščite Davor Božinović je danes za regionalno televizijo N1 potrdil, da imajo pripravljene objekte za karanteno v vseh hrvaških županijah. Napovedal je, da bodo sprejeli še ostrejše ukrepe za preprečevanje širjenja virusa na Hrvaškem.