volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Rigonce

Hrvaški ultimat Sloveniji: Odstranite ograjo!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2015 18:15

Potem ko je hrvaški policijski predstavnik slovenskemu na mejnem prehodu Rigonce predal opozorilo, da je slovenska ograja postavljena na hrvaškem ozemlju, so razmere na mejnem prehodu mirne, a napete. Na vsaki strani meje so slovenske in hrvaške policijske enote, območje preletavajo tudi helikopterji.

Na prostoru med obema mejnima prehodoma je nameščenih okoli 20 pripadnikov posebne policijske enote iz Slovenije. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, so opremljeni s standardno opremo.

Na hrvaški strani mejnega prehoda ostajajo hrvaški policijski specialci, ki so se tja popoldne pripeljali s petimi kombiji. Na slovenski strani pa nad prizoriščem krožijo tudi helikopterji.

Dogajanje spremlja veliko novinarskih ekip, tudi tujih. Policija sicer medijem ne dovoli dostopa do mostu, ki povezuje oba mejna prehoda.


Žičnata ograja, ki jo je Slovenska vojska začela postavljati davi, je zdaj nameščena tik do mostu, ki povezuje oba mejna prehoda na levem in desnem bregu Sotle.

Potem ko je hrvaški policijski predstavnik slovenskemu na mejnem prehodu Rigonce predal omenjeno ustno opozorilo, se je vrnil na hrvaško stran meje, nekaj trenutkov pa so bile po izjavah prič razmere precej dramatične. Najbolj, ko je oborožen hrvaški predstavnik prišel čez most na slovensko stran.

Iz Zagreba so sporočili, da bodo po predaji opozorila ograjo odstranili sami, če je Slovenija ne bo. V tem primeru bi morali priti na slovensko stran meje, kar pa je na omenjenem območju možno le prek dveh mostičkov ali pa čez reko.