pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Šentjernej

Hudoklina zamenjala Bregarjeva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2015 09:55

Šentjernejski občinski svetniki so včeraj naprej zaključili 6. redno sejo, nato pa nadaljevali s 7. Najprej so sprejeli ugotovitveni sklep, da je Samu Hudoklinu prenehal mandat občinskega svetnika in člana Komisije za kmetijstvo, nato pa potrdili mandat novi članici občinskega sveta Vesni Bregar.

Sprejet je bil usklajen predlog odloka o spremembah in dopolnitvah OPPN za kvartarne in storitvene dejavnosti v Šentjerneju- II. faza. V nadaljevanju seje so se svetniki seznanili z letnim poročilom JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej za leto 2014, ki ga je predstavila direktorica JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej Majda Kavšek. Prav tako so svetniki sprejeli Letni plan poslovanja JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej za leto 2015 ter cenik letnega ter zimskega vzdrževanja javnih površin, ki ga izvaja JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej.

Zaključnega računa proračuna Občine Šentjernej za leto 2014 svetniki niso sprejeli. So pa sprejeli prvi rebalans proračuna občine za leto 2015 z dvema amandmajema. Sledila je točka dnevnega reda Predlog podaljšanje pogodbe o koncesiji, kjer so svetniki sprejeli sklep, da se prošnji Miloša Reclja, dr. den. med. ugodi in se mu podaljša koncesija za dobo treh let.

V nadaljevanju seje so svetniki osnutek Pravilnika o dodeljevanju sredstev za prireditev in druge aktivnosti, ki pospešujejo kulturni, športni in turistični razvoj ter promocijo občine prekvalificirali v predlog. Nato so sprejeli še sklep o soglasju k ceni storitve pomoči na domu.


Predsednica nadzornega odbora Občine Šentjernej Damjana Stopar je predstavila spremembo finančnega načrta Letnega programa dela z dvema dopolnitvama ter svetnike seznanila z 2. in 3. dokončnim poročilom Nadzornega odbora Občine Šentjernej.

Ob koncu seje so svetniki osnutek Pravilnika o spremembah Pravilnika o plačah in plačilih za opravljanje funkcije občinskih funkcionarjev, članov del. teles ter članov drugih organov ter o povračilu stroškov v Občini Šentjernej prekvalificirali v predlog ter sprejeli sklep o ukinitvi ter sklep o vzpostavitvi javnega dobra.