nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Inovacije razstavljene na Glevnem trgu

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2021 10:45

Včeraj so na novomeškem Glavnem trgu ba ogled postavili razstavo inovacij Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2021.

Gospodarske zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) je letos že štirinajsto leto zapored zbrala inovacijske predloge in med njimi izbrala tiste, ki so prejeli priznanja za najboljše inovacije Dolenjske in Bele krajine za leto 2021. Na letošnji razpis za najboljše inovacije GZDBK je prispelo 22 inovacijskih predlogov, pri katerih je sodelovalo 163 inovatorjev.

Letošnje prijavljene inovacije so nakazale pozitiven trend na področjih makroekonomskega razvoja, vključevanja potreb kupcev in trga, usmerjenosti k pozitivnim vplivom na družbo in okolje ter tehnološkega napredka, ki smo mu priča zadnjih nekaj let.



Komisija je predloge ocenjevala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik in na podlagi zapisanega v prijavah ocenila, da si 8 inovacij zasluži zlato priznanje, 13 srebrno priznanje, 1 bronasto priznanje. Priznanja in diplome je nagrajencem predal predsednik zbornice mag. Marko Gorjup. Pet najbolje uvrščenih inovacij je GZDBK posredovala na izbor Gospodarske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo inovatorji potegovali za najvišja priznanja v državi.

Z namenom spodbuditi inovacijsko dejavnost na Dolenjskem in v Beli krajini in povečati konkurenčnost gospodarstva regije ter širši javnosti omogočiti predstavitev inovacijskih dosežkov, ki so rezultat domačega znanja, je GZDBK prvič pripravila javno razstavo 22 inovacij. Ogledate si jo lahko na Glavnem trgu v Novem mestu do 22. oktobra letos.

Kdo so prejemniki priznanj, lahko preberete tukaj.