stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Brežice

Investitorji hitreje do gradbenega dovoljenja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2013 10:09

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Brežice so na aprilski seji sprejeli Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za Industrijsko-poslovno cono (IPC) Brezina.

Prostorski akt, ki ureja 43 ha površin, že vsebuje določila, zaradi česar investitorjem pri pridobivanju gradbenega dovoljenja ni potrebno pridobiti projektnih pogojev, kar pomeni, da bodo v roku 3 mesecev lahko dobili gradbeno dovoljenje.

Predpogoj za razvoj gospodarstva v občini so primerna zemljišča za gradnjo poslovnih in proizvodnih prostorov in z urejanjem Industrijsko-poslovne cone Brezina je občina Brežice vzpostavila ugodne razmere za nadaljnji razvoj podjetništva. Poglavitni razlog za pripravo tega prostorskega akta je bila potreba po prilagajanju sodobnim tržnim razmeram, ki zahtevajo od občine hitre odločitve in realizacijo ter fleksibilne prostorske dokumente, ki ustrezajo različnim potrebam investitorjev. Hkrati je akt namenjen temu, da zadosti javnemu interesu in nadzorovanemu posegu v prostor. Ker prostor IPC združuje različne že obstoječe dejavnosti in zaščiteno naravno področje, naravni vrednoti Šentlenart (opuščeni glinokopi) in Strugo, so bila potrebna podrobna usklajevanja z nosilci urejanja prostora. S sprejetjem prostorskega akta se je razširilo območje industrijsko-poslovne cone, hkrati je prišlo do razmejitve območja industrijske cone in območja naravnih vrednot.


V industrijsko-poslovni coni Brezina je za gradnjo pripravljenih 20 ha komunalno opremljenih zemljišč z ustrezno infrastrukturo. Občina Brežice, lastnica dela komunalno opremljenih zemljišč, bodočim investitorjem že ponuja 2 ha zemljišč po ugodni ceni.

Ivan Molan, župan občine Brežice