IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Brežice

Izjava Komunale Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.07.2016 15:44

Odgovarjamo na zavajajoče in neresnične trditve g. Milka Veršca o nepotrebnosti prekuhavanja vode iz bizeljskega vodovoda.



Izvid, ki ga je pridobil g. Veršec na odjemnem mestu OŠ Bizeljsko, ni primerljiv in ne merodajen, saj je odvzet na priključku OŠ Bizeljsko, ki ima vgrajeno filtrirno napravo in UV-dezinfekcijo vode. V tem primeru torej ne gre za neobdelano vodo, ampak za obdelano – voda je pred uporabo filtrirana in dezinficirana. Drugod na omrežju bizeljskega vodovoda pa je voda neobdelana (surova), torej brez filtracije in dezinfekcije, zato je izvid, s katerim g. Veršec dokazuje nepotrebnost prekuhavanja vode, zavajajoč in neresničen. Predvsem pa g. Veršec s tem ogroža zdravje občanov Bizeljskega.

Tudi izvid vzorca, ki so ga za nas odvzeli strokovnjaki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, Oddelek za okolje in zdravje Novo mesto, ni oporečen. Neustrezni pa so vzorci, ki so bili odvzeti na omrežju oziroma odjemnih mestih, kjer ni filtracije in dezinfekcije. Da je voda neustrezna, kaže tudi zadnji izvid kontrolnega vzorca iz trgovine Tuš na Bizeljskem, zato je ukrep prekuhavanja vode potreben še naprej.
Prvotni neustrezni vzorec je bil odvzet v Gostilni Šekoranja – ker je pokazal prisotnost bakterije Intestinalni enterokok, smo uvedli ukrep prekuhavanja vode pred uživanjem za pitje in prehrano.


G. Veršec z objavo na Facebook strani poziva uporabnike vodovoda, da lahko vodo uporabljajo brez prekuhavanja, kot dokaz prilaga vzorec, odvzet na OŠ Bizeljsko. Ta vzorec pa je zavajajoč, ker je bil odvzet na neustreznem mestu, zato g. Veršec s svojim ravnanjem ogroža zdravje občanov.

Ukrep prekuhavanja vode iz navedenih razlogov še vedno velja. Jutri bodo odvzeti novi vzorci, predvsem na odjemnih mestih, kot so gostinski lokali, kjer se uporablja voda kot živilo za javno uporabo.