dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

otrok, deklica, igračka Svet24.si

Zaradi nečloveškega rubeža treh otrok materi ...

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

Brezje, gasilci, črpanje vode Svet24.si

Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, pri ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

Novice Otočec

Janša in Plenković za še tesnejše sodelovanje v boju proti covidu-19

Piše: STA

Čas objave:
10.07.2020 18:29

Premierja Slovenije in Hrvaške, Janez Janša in Andrej Plenković sta se na srečanju na Otočcu dogovorila za še tesnejše sodelovanje med državama v boju proti novemu koronavirusu. Pogovore sta posvetila samo tej temi.

Kot je na novinarski konferenci po pogovorih povedal Janša, so na današnjem srečanju izmenjali informacije o epidemiološki situaciji v obeh državah ter o ukrepih, ki sta jih državi že sprejeli ali pa jih bosta še sprejeli, da bo življenje potekalo kolikor toliko normalno tudi v času turistične sezone.
Poudaril je, da so epidemiološki strokovnjaki iz obeh držav že doslej praktično sproti izmenjavali informacije, danes pa so se dogovorili za še tesnejše, vsakodnevne stike. "Vsi se zavedamo, da lahko v tej situaciji in v tem času zgolj koordinirane akcije obrodijo sadove," je dodal.
Pozdravil je ukrepe za zajezitev virusa, ki jih je Hrvaška sprejela na zunanji meji Evropske unije, in informacijo, da tudi Hrvaška pripravlja aplikacijo za sledenje okužbam. Tovrstna aplikacija je po Janševem mnenju "eden od ključnih instrumentov, ki lahko omogoči ljudem tudi v teh časih nove normalnosti kolikor toliko običajno opravljanje delovnih obveznosti kot tudi preživljanje dopusta".
Plenković je napovedal, da bo aplikacija pripravljena v desetih dneh.