mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

alya Odkrito.si

Alya - To je njeno poletje!

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Novice Otočec

Janša in Plenković za še tesnejše sodelovanje v boju proti covidu-19

Piše: STA

Čas objave:
10.07.2020 18:29

Premierja Slovenije in Hrvaške, Janez Janša in Andrej Plenković sta se na srečanju na Otočcu dogovorila za še tesnejše sodelovanje med državama v boju proti novemu koronavirusu. Pogovore sta posvetila samo tej temi.

Kot je na novinarski konferenci po pogovorih povedal Janša, so na današnjem srečanju izmenjali informacije o epidemiološki situaciji v obeh državah ter o ukrepih, ki sta jih državi že sprejeli ali pa jih bosta še sprejeli, da bo življenje potekalo kolikor toliko normalno tudi v času turistične sezone.
Poudaril je, da so epidemiološki strokovnjaki iz obeh držav že doslej praktično sproti izmenjavali informacije, danes pa so se dogovorili za še tesnejše, vsakodnevne stike. "Vsi se zavedamo, da lahko v tej situaciji in v tem času zgolj koordinirane akcije obrodijo sadove," je dodal.
Pozdravil je ukrepe za zajezitev virusa, ki jih je Hrvaška sprejela na zunanji meji Evropske unije, in informacijo, da tudi Hrvaška pripravlja aplikacijo za sledenje okužbam. Tovrstna aplikacija je po Janševem mnenju "eden od ključnih instrumentov, ki lahko omogoči ljudem tudi v teh časih nove normalnosti kolikor toliko običajno opravljanje delovnih obveznosti kot tudi preživljanje dopusta".
Plenković je napovedal, da bo aplikacija pripravljena v desetih dneh.