profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

Jutri tek s Primožem Kozmusom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.06.2015 08:36

Zlati olimpijec Primož Kozmus letošnje poletje začenja v tekaškem duhu. Jutri že petič pripravlja brežiški tek s Primožem Kozmusom, ki že od svoje prve izvedbe velja za največjo tekaško prireditev v Posavju. Tokrat je v svojo družbo povabil tudi nekaj kolegov športnikov, ki bodo pod sloganom »Šport združuje« k teku skušali pritegniti čimveč obiskovalcev festivala »Brežice, moje mesto.«

Primožu in druščini to kar dobro uspeva, saj je z dosedanjim številom prijav zelo zadovoljen: »V predprijavah smo zabeležili približno dvajset odstotkov več prijav kot lani. Če bo na prizorišče prišlo tudi enako število tekačev, ki se prijavljajo na dan prireditve, bomo zopet priča rekordu. Letos bi z lahko dosegli število 500 tekačev,« pravi Primož, ki se mu je lani pridružilo približno 420 tekačev. »Čaka nas lepo vreme, kar nam je gotovo v prid, veseli pa me predvsem, da prireditev raste v celostnem smislu, saj je program festivala vsako leto bogatejši. Pomembno je, da ne le tekači, ampak tudi njihovi spremljevalci lahko vidijo, da imamo Brežičani veliko za ponuditi, in uživajo v pestri ponudbi, ki jih ponujajo Brežice v času festivala. Ob tem pa bi se za odlično sodelovanje rad zahvalil predvsem Občini Brežice in Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice,« je dodal najboljši slovenski atlet. Brežice bodo jutri gotovo doživele vrhunec festivala, saj se aktivnosti začenjajo že v jutranjih urah, po teku pa se bodo končale s koncertom enega najbolj priljubljenih hrvaških zvezdnikov, Gibonnijem.

Od otroškega rajanja do street food tržnice
Zjutraj bodo imeli glavno besedo otroci na sobotnem otroškem dopoldnevu v mestnem parku, ki letos sliši na ime “Škratja čarovnija”. Poleg rajanja ob novi pesmici se bodo mali in veliki obiskovalci spremenili v veveričje škrate, gusarje, princeske in viteze. Izdelovali bodo škratje čudežne zvarke in napitke, gradili mestno obzidje, reševali ugrabljeno princeso, ter se smejali, peli in plesali.

Popoldne se bo drugič predstavila “Kuhna na ulci”; “street food” tržnica s posebno glasbeno noto festivala “Brežice, moje mesto”. Spremljevalna kulinarična ponudba je postala je trend za obiskovalce, ki si želijo kvalitetne in posebne gastronomske ponudbe.

Tekačem ponovno tri razdalje

Zgodnje večerne ure bodo zopet otvorili otroci s tekom Čateškega škrata, ki prav tako raste iz leta v leto. Poleg Primoža se bo najmlajšim tekačem letos pridružil tudi legendarni rokometaš Uroš Šerbec, sicer Primožev sokrajan iz Brestanice. Najboljšima posavskima športnikoma v zgodovini pa se bo kasneje pridružila mlada talentirana Primoževa atletska kolegica Maruša Mišmaš. Maruša se bo po poškodbi v soboto prvič udeležila tekmovanja, Prvenstva Slovenije za mlajše člane v Mariboru, po tekmi pa bo pohitela v Brežice, kjer bo najboljšim skupaj s Primožem podeljevala medalje.

Zvezdi glavnega odra Gibonni in Vlatko Stefanovski

Od prvega sodelovanje glasbenih virtuozov Gibonnija in Vlatka Stefanovskega je minilo že 18 let, ko je prišlo do izjemnega sodelovanja pri albumu “Judi, zviri i beštimje”. Vlatko Stefanovski je od tedaj sodeloval pri skorajda vseh Gibonnijevih sledečih projektih, izmed katerih je zagotovo potrebno izpostaviti album “Mirakul”. Vse ostalo je zgodovina in zgodba o prijateljstvu dveh glasbenih umetnikov, ki bosta v prihodnjih dneh na oder znova stopila skupaj prav na festivalu “Brežice, moje mesto”. Gibonnijevi koncertni nastopi trenutno sicer niso pogosti, saj je umetnik v fazi priprave novega projekta.