stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Kaj so sprejeli metliški občinski svetniki?

Piše: Občina Metlika, D.B.

Čas objave:
02.07.2018 13:18

Na Občini Metlika je prejšnji četrtek potekala 25. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Obravnavali so 14 točk dnevnega reda.

Po sprejemu zapisnikov prejšnje redne in dopisne seje so se člani občinskega sveta seznanili z idejno zasnovo novoletne okrasitve in osvetlitve Metlike. Strinjali so se s predlogom, da se k realizaciji pristopi fazno. V nadaljevanju je bilo predstavljeno poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2017 ter ocena izvajanja občinskega programa varnosti Občine Metlika. Oboje je bilo soglasno sprejeto.

Občinski svet Občine Metlika je v drugi obravnavi sprejel Odlok o javnem redu in miru, Odlok o pokopališkem redu, Odlok o sofinanciranju socialno varstvene storitve socialnega servisa ter Odlok o ustanovitvi javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika. Sprejet je bil tudi Odlok o 1. rebalansu proračuna za leto 2018. Po sprejetju rebalansa je bil soglasno sprejet sklep o črpanju proračunske rezerve Občine Metlika in sicer v višini 5.000 EUR za namen odprave posledic neurja v občini Črnomelj. Na dnevnem redu je bil tudi predlog Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Cero-DBK d.o.o., ki je bil sprejet v prvi obravnavi.

Sprejete so bile tri premoženjsko pravne zadeve, v okviru kadrovskih zadev pa je občinski svet podal soglasje k imenovanju Marte Strahinić za poslovno in programsko direktorico javnega zavoda Ljudska knjižnica Metlika.