stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

V novomeški Krki bodo merili telesno temperaturo zaposlenih in obiskovalcev

Piše: Služba za odnose z javnostmi Krke, tovarne zdravil, d. d., Novo mesto

Čas objave:
12.03.2020 14:41

V Krki postavljajo zdravje vseh sodelavcev, partnerjev in vseh ljudi na prvo mesto. Vse zaposlene v Krki v Sloveniji in v Krkinih podjetjih in predstavništvih po svetu izčrpno informirajo o doslej znanih lastnostih virusa, znakih in širjenju bolezni ter dajejo jasna navodila, kako ravnati, za zaščito pred korona in podobnimi virusi, kako ravnati v primeru okužbe, kaj storiti, če je treba na službeno pot, pri čemer so zaposlenim priporočili organizacijo videokonferenc, uporabo Skype klicev in ostalih e-oblik komunikacije. Vzpostavili so tudi dodatne ukrepe, priporočila in protokole, katerih cilj je vzpostavljanje pogojev za preprečitev možnosti okužbe zaposlenih s koronavirusom ter zagotavljanje nemotenega dela in poslovanja.

Sodelavce so pozvali, da se ne zadržujejo v skupinah in ohranjajo priporočeno medsebojno razdaljo. Zapisali so tudi ustrezen protokol ob osebnih srečanjih. Skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in zdravstvenimi organi uvajajo dodatne preventivne ukrepe tudi v Krkinih restavracijah. 

Do nadaljnjega v podjetju tudi ne sprejemajo več skupin obiskov, odpovedali pa so tudi vse organizirane dogodke. Zaposlene so pozvali k upoštevanju ukrepov, ki so jih predpisale državne zdravstvene ustanove (neudeležba na večjih dogodkih, potovanja, preventivno ukrepanje ...), tako v poslovnih kot tudi v zasebnih okoljih. 

V skladu z navodili NIJZ jih opozarjajo tudi, kako ravnati, če bi opazili znake bolezni, kot so povišana telesna temperatura, suh kašelj, dihalna stiska, utrujenost, bolečine, zamašen nos, suho grlo oziroma, če obstaja sum na okužbo s koronavirusom. Z namenom zaščite sodelavcev pred okužbo in zagotavljanjem nemotenega poslovanja Krke, pa bodo od danes naprej na vseh lokacijah Krke, d. d., Novo mesto v Sloveniji na vhodih v podjetje izvajali merjenja telesne temperature sodelavcev in obiskovalcev. 

Vsakodnevno spremljajo priporočila pristojnih institucij v zvezi z virusom COVID-19 po vsem svetu in bodo tudi v prihodnje proaktivni pri sprejemanju ukrepov za zaščito vseh njihovih zaposlenih, poslovnih partnerjev in okolja, v katerem delujejo. Kljub dani situaciji vsi delovni procesi potekajo nemoteno.

V današnjem sporočilu za javnost, ki smo ga dobili ob 14.36 uri še navajajo, da informacije o domnevno okuženem krkašu nimajo.