profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Katere so prednosti tehnološko naprednih vrat pred klasičnimi?| Pirnar

Piše: V.M.

Čas objave:
20.01.2021 00:00

Pametni dom pridobiva priljubljenosti, toda inteligentna stanovanja in hiše se lahko začnejo že pri vhodnih vratih. Na trgu je danes že veliko rešitev, ki jih je enostavno namestiti, ki vhodna vrata spremenijo v inteligentne točke dostopa.

Zakaj izbrati tehnološko napredna vhodna vrata?

Očitno je, da so se vrata v zadnjih desetletjih dramatično razvila. Največja sprememba na razvoju vhodnih vrat se je zgodila med leti 1960 in 1980. Zdelo se je, da se bodo vrata prihodnosti morala osredotočiti na lep dizajn ali tehnologijo. Nekateri morda trdijo, da vrata z možnostjo skeniranja oči ali prstnih odtisov sploh niso vrata, ampak znanstvena fantastika. Predstavljajte si vrata, ki prepoznajo vaš glas ali obraz in se odprejo samo za vas in vaše najdražje.

Pirnar-moderna-aluminijasta-vhodna-vrata-theatrica-9.jpg
tehnološko napredna vrata Theatrica
Podjetje Pirnar
Prehajamo v dobo pametne tehnologije. Pametne naprave uporabljamo za upravljanje ogrevanja, osvetlitve in varnost, da ne omenjamo pametnih televizorjev, telefonov in celo pametnih kavnih aparatov. Internet, kjer pametne domače naprave ne govorijo samo z nami, ampak se povezujejo tudi med seboj, so prihodnost. Internet se vedno bolj širi v fizične naprave in vsakdanje predmete. Naprave so vgrajene z elektroniko in drugimi oblikami strojne opreme, kot so senzorji, ki lahko prek interneta komunicirajo z drugimi, tako da jih je mogoče daljinsko nadzorovati. Tudi stavbno pohištvo ni nobena izjema. Torej, kaj morate upoštevati pri izbiri pametnih vhodnih vrat? 

Pametne ključavnice pretvorijo vrata v inteligentne pomočnike
Pametni dom pridobiva priljubljenost, toda inteligentna stanovanja in hiše se lahko začnejo že pri vhodnih vratih. Na trgu je danes že veliko rešitev, ki jih je enostavno namestiti, ki vhodna vrata spremenijo v inteligentne točke dostopa. Vhodna vrata stanovanj in hiš imajo dve pomembni funkciji: omogočiti dostop stanovalcem in prepovedati dostop nepovabljenim osebam. Pri tem si lahko pomagamo z najnovejšimi rešitvami, kot so na primer uporaba varnostne kode ali prstnih odtisov. Navadni ključi imajo določene pomanjkljivosti, saj jih lahko pozabite, izgubite, lahko vam jih ukradejo in to običajno opazite šele, ko stojite pred svojimi zaklenjenimi vhodnimi vrati. Pametne ključavnice rešijo nekatere od teh ključnih težav. Pametne ključavnice združujejo preizkušeni mehanizem zaklepanja s sodobno komunikacijsko tehnologijo in nam odprejo povsem nova obzorja:
Odklepanje s pametnim telefonom
Otrok v naročju in polna nakupovalna torba v drugi roki? Včasih dve roki nista dovolj. Pametne ključavnice se odprejo tudi, če se skupaj s pametnim telefonom približate vratom. Kar pomeni, da ni treba odložiti otroka in nakupovalne torbe, iskati ključev po žepih in hkrati otroku preprečiti, da bi zbežal in da bi se nakupovalna torba prevrnila. 
Odklepanje s kodo
Želi vaša čistilka vstopiti v stanovanje, vendar nima ključa, vas pa ni doma? Priskrbite ji lahko začasno vstopno kodo, ki jo lahko kadarkoli zamenjate ali izbrišete. Na ta način ne boste potrebovali dodatnih ključev in skrb, da se bodo vrnili je odveč. Različne aplikacije omogočajo beleženje vstopa in izstopa v vaš dom, do česar lahko preprosto dostopate na svojem telefonu.
Odklepanje s prstnim odtisom
Od vseh biometričnih tehnik je odklepanje vhodnih vrat s prstnim odtisom najbolj enostavno, varno in priročno. 
Ta napredna tehnologija poskrbi, da bodo vse skrbi glede tega, da ali ste vi ali vaš otrok izgubili ključe odveč, saj bodo vaši »ključi« vedno z vami. Vhodna vrata lahko odklepate samo z enim prstom, lahko pa dodatne prste enostavno dodate preko nadzorne plošče na samih vratih. Vaš prstni odtis je vaš edinstveni ključ, ki ga ni mogoče izgubiti ali ponarediti.
Odklepanje s prepoznavo obraza
Sistemi za prepoznavanje obraza, ki jih pogosto imenujejo biometrična tehnologija, delujejo tako, da slikajo obraz in preverjajo, ali se obraz oz. točke na obrazu ujemajo s tistimi, ki so shranjene v samem sistemu.
Pirnar-moderna-aluminijasta-vhodna-vrata-theatrica-25.jpg
tehnološko napredna vrata Theatrica
Podjetje Pirnar
Uporaba biometrije vse bolj narašča, saj jo lahko zasledimo v številnih dejavnostih, pri čemer se uporablja v različne namene: za obrambo, nacionalno varnostno in obveščevalno dejavnost, upravljanje zaporov, ukrepe na državnih mejah, priseljevanja, potne liste, bančne in finančne institucije, informacijske sisteme ipd. Edinstvene telesne značilnosti postajajo novo geslo za marsikaj, predvsem pa je to nov način identifikacije. Tehnologija primerja podatke in natančno zagotavlja morebitno ujemanje, ne glede na izraz obraza. Sistemi za prepoznavanje obraza se opirajo na pametno kamero, običajno nameščeno znotraj vrat, ki bo posamezni obraz povezala z individualno identiteto. Za uspešno prepoznavanje obraza morate najprej programirati sistem tako, da vanj vnesete, kateri obraz pripada kateremu imenu. Vsak, ki ga želite pooblastiti, da vstopi v vaš dom, mora imeti v sistemu profil, preden ga lahko uporablja in nemoteno vstopa. 
Theatrica predstavlja korak v prihodnost
Theatrica je najnovejša inovacija podjetja Pirnar, ki temelji na pametni tehnologiji prepoznave obraza. Izdelana je lahko iz različnih vrst materialov in v izjemnih dimenzijah. Theatrica niso vhodna vrata, ampak vhodna stena, ki je popolnoma brez potezal, ključavnic ali pantov. Osupnila bo vaše obiskovalce in mimoidoče, saj bo na vašem domu pričarala razkošje, ki vas bo popeljalo v prihodnost. 

Pirnar-moderna-aluminijasta-vhodna-vrata-theatrica-2.jpg
tehnološko napredna vhodna vrata Theatrica
Podjetje Pirnar
Theatrica niso navadna vhodna vrata, ampak so tehnološka inovacija, ki je primerna le za najbolj drzne in pogumne. Si jo želite pogledati v živo? Obiščite Pirnar salon v Ljubljani, kjer se boste lahko dotaknili te osupljive inovacije izpod rok Pirnarjevih mojstrov.