franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebnje

Kdo želi uničiti Športni park Trebnje?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.06.2016 17:19

Iz Trebnjega smo dobili dve pismi, in sicer z naslova DROT-a in od župana Alojzija Kastelica. Kaj se dogaja?

TREBANJSKI VELEUMI SO HOTELI UNIČITI ŠPORTNI PARK TREBNJE, TAKO KOT
SO ŽE UNIČILI DREVESA PRED OBČINSKO STAVBO

Dejstvo je, in to poudarjamo že ves čas, da Trebnje nima strateških razvojnih dokumentov, o katerih bi lahko podali mnenje občanke in občani, zato se omogočajo pogoji za ribarjenje v kalnem in politične kupčije, ki škodijo razvoju našega mesta. Ravno to pomanjkanje vizije in strategije se je spet v polni luči pokazalo pri sprejemanju odločitve o umestitvi Kulturnega centra v našem mestu. Ponovno je, namesto stroke, odločila politika in „povozila“ 6-letno delo KS Trebnje in njenih krajanov. Skrivanje za plačanim "strokovnim mnenjem" zagotovo ne odraža pravega stanja v Trebnjem. Prof. Gabrijelčič je namreč le tri leta nazaj ugotavljal, da centru Trebnjega primanjkuje objektov, ki generirajo popoldansko družbeno življenje in zato je nujno potrebno Kulturni
center in podobne objekte umestiti v sam center mesta. Danes pa, ob plačanem strokovnem mnenju s strani Občine Trebnje, ugotavlja drugače.

Veseli smo, da DROT ne sodeluje pri podmiznih kupčijah, hkrati pa tudi ne pri malomeščanskih razmišljanjih naših občinskih veleumov. Ta isti so pred časom s podobno plačano študijo želeli uničiti trebanjski športni park in tam izgraditi različne objekte. Načrte o tem še danes lahko najdete na svetovnem spletu. Samo odlični podpori DROTu, ki ste jo prav vi, naši volivci, izrekli na zadnjih volitvah, ko je skoraj vsak četrti volivec oddal glas za DROT, se lahko zahvalimo, da smo preprečili to neprimerno dejanje, prav tako podprto s strokovnim mnenjem. Zato imamo danes v centru Trebnjega že obrise Športnega parka, ki ga dnevno obiskujejo številni Trebanjci, in nam čestitajo številni po Sloveniji. Prepričani smo, da bi se tako zgodilo tudi z umestitvijo Kulturnega centra v center našega mesta, zato smo ponosni, da nismo soglašali z umestitvijo Kulturnega
centra ob hrupni in neprimerni lokaciji ob železnici, ki ne bo pripomogla k oživitvi našega centra mesta, temveč bo pripomogla k nadaljnjemu mrtvilu v mestu. Kulturni center smo sicer potrebovali že včeraj in ne jutri in le trebanjskim veleumom se je potrebno zahvaliti, da ga še nimamo. Zato pa, kakor vedno, svojo politično moč uveljavljajo pred željami svojih občanov, namesto, da bi vsi skupaj usmerili vse svoje moči za naše skupno dobro. DROT bo kakor do sedaj, še naprej deloval v korist naših občanov in sodeloval z vsemi političnimi skupinami, vendar bomo tudi na glas povedali, kadar in ko se ne strinjamo s političnimi kupčijami, ki ne prinašajo napredka. Mi smo s številnimi aktivnostmi že pokazali in dokazali, da poslušamo glas ljudstva in tudi v prihodnje bo tako!

Odgovor župana A. Kastelica


Odgovor na Izjavo za javnost DROT-a


Spoštovani gospod Dejan Smuk,


v občini Trebnje o pomembnih zadevah odločamo na sejah občinskega sveta in povabil sem vas, da se le-te udeležite in izrazite svoje mnenje in pomisleke. Kot župan nimam takih pooblastil, kot vi, ki vodite KS Trebnje brez pogostih sklicev Sveta KS.

V ureditvi imamo jasno razmejitev med KS in Občino Trebnje in pravilnik, ki to ureja, in si ga le preberite. Seveda pa to ne pomeni, da ni zaželeno soustvarjanje podobe mesta obeh organov. Na koncu pa je le Občinski svet Občine Trebnje tisti organ, ki sprejema odločitve.

Če pa si predstavljate sodelovanje na tak način, da predsednik KS na primer zaukaže plačilo letalskega transporta iz ZDA ali košev za igrišče občinskim uradnikom, ker ste jih vi prekasno naročili, ali pa da ureditev prostora za skok v daljino, ki ste ga lansko leto ustno naročili Komunali Trebnje in ste letos mislili to plačat na posredni način preko šole iz občinskega proračuna, pa to ni to.

Za strokovno utemeljitev lokacije kulturnega centra je Občina Trebnje pridobila SWOT analizo, katere odgovorni vodja projekta je prof. mag. Peter Gabrijelčič, u.d.i.a., dekan Fakultete za arhitekturo. Primerjali sta se dve lokaciji, in sicer na območju ob železnici in na območju za občinsko stavbo. Primerjane so bile prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti. Skrajno nedostojno je, da diskreditirate tako uglednega strokovnjaka kot je prof. mag. Peter Gabrijelčič, u.d.i.a., dekan Fakultete za arhitekturo. O vašem 6 letnem delu KS Trebnje na področju umeščanja kulturnega doma v Trebnjem, nismo našli ne duha ne sluha v pismeni obliki, čeprav smo vas zaprosili za dokumentacijo. Torej, kako povoziš, nekaj česar ni? Celo več: letos smo organizirali delavnice za pregled in umestitev pomembnih vsebin v center, pa v KS niste našli čas za intervju in sodelovanje. Rupert Gole, župan in lastnik projektivnega biroja Esplanada, ki se za enkrat v Občini Trebnje ni izkazal z vrhunskimi projekti, je žal globoko vmešan v to zgodbo in je tisti, ki je ribaril v kalnem in pritiskal na profesorja.

Glede športnega parka pa je Občina Trebnje plačala nogometno igrišče, vse v zvezi z tekaško progo iz tartana, asfalt in tartan za košarkarsko igrišče, res pa je, da predsednik KS koordinira in v delu s sredstvi KS izvaja pripravljalna in finalna dela. Za to si zaslužite pohvalo.

Vsi se še spominjamo umeščanja AC (avtoceste), kjer je DROT ravno tako bil, v nasprotju z vsem političnim skupinami, za dolinsko varianto, in danes vidimo, kako je cesta odlično umeščena in nemoteča za ljudi.

Spoštovani gospod Dejan Smuk, lepo je delat z vami, če se strinjamo in zelo težko, če je potrebno stvari usklajevati in jih prilagajati proračunskim možnostim. Če se sprašujete, zakaj sem se v odgovoru obrnil na predsednika KS Trebnje Dejana Smuka in ne na podpisnika izjave, gospoda Janeza Zakrajška, je to zaradi tega, ker je po mojih izkušnjah on nesporni vodja.

Kot župan občine bom, tako kot do sedaj, podpiral vse dobre projekte krajevnih skupnosti in se odločal v dobro vseh občank in občanov ter deloval za razvoj občine na vseh področjih.



Alojzij Kastelic

ŽUPAN