stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Kmalu nov skate park

Piše: R.K.

Čas objave:
19.08.2022 06:50

Kočevje bo kmalu imelo nov, večji in sodobnejši skate park, ki bo prostor za druženje in medgeneracijsko sodelovanje.

V okviru projekta Vsi v mesto je bilo narejenih več raziskav o načinu življenja v mestu in potrebah prebivalcev. Ena od ugotovitev je tudi, da se mladi najraje zbirajo na prostem; pod tržnico, pred srednjo šolo, na skate parku, kjer izvajajo tudi športne aktivnosti, npr. rolanje, skejtanje, vožnja s kolesi ipd.. Omenjeni prostori pa so za takšne aktivnosti neprimerni; tudi obstoječi skate park, saj je premajhen, elementi so za začetnike pretežki, zraven pa se nahaja parkirišče.

Zato je Občina Kočevje s partnerji v projektu pristopila k ureditvi novega skate parka v centru mesta na degradirani zelenici v bližini šol in športnih igrišč. S tem bodo omogočili treniranje in rekreiranje različnim generacijam, hkrati pa je park zasnovan kot večnamenski prostor za manjše prireditve. Ob njem bo tudi enostavna nadstrešnica s sedeži, kot prostor za druženje starejše in mlajše populacije.

V okviru projekta se bo izvedlo več različnih delavnic na osnovi medgeneracijskega sodelovanja (poslikava skate parka, delavnice skejtanja in rolanja, delavnice video produkcije, čistilne akcije ... ). Eden od ciljev projekta pa je uvedba mladinskega uličnega dela in sicer v sodelovanju z Ljudsko univerzo Kočevje in prostovoljci, ki se bodo usposobili za delo z mladimi zunaj v mestu, na ulici; na ta način bodo skupaj z mladimi in lokalno skupnostjo iskali tudi rešitve za oblikovanje skupnega prostora.