pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Knjižnica – prostor za vse čase

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2015 16:29

Strokovni delavci iz slovenskih in hrvaških knjižnic so na mednarodnem strokovnem srečanju v Novem mestu razpravljali o problematiki organizacije knjižničnih prireditev.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je v sodelovanju z Gradsko knjižnico Ivan Goran Kovačić iz Karlovca pripravila že 11. strokovno srečanje Knjižnica – igrišče znanja in zabave z mednarodno udeležbo. Tema tokratnega srečanja, ki je potekalo pod sloganom Knjižnica – prostor za vse čase, je bila priprava in izvedba dogodkov. Splošne knjižnice namreč s pestrim naborom prireditev postajajo vse pomembnejši akter lokalnega družbenega in kulturnega dogajanja. Na srečanju so priznani strokovnjaki iz Slovenije in Hrvaške izmenjali mnenja, ideje in dobre prakse ter udeležencem podali smernice za kvalitetno delo v prihodnje. Poudarili so predvsem pomen čim hitrejšega prilagajanja obstoječim družbenim razmeram ter oblikovanja učinkovite programske strategije izvajanja prireditev v skladu s knjižničnim poslanstvom. Knjižničarji se morajo namreč zavedati odgovornosti do uporabnikov in tega, kakšne vsebine jim ponudijo, kajti posredno lahko vplivajo in spreminjajo tudi njihova življenja. Hkrati pa pri organizaciji knjižničnih dogodkov ne smejo pozabiti na osebni pristop in uporabnikom ponuditi enkratno doživetje bodisi v knjižnici bodisi izven nje.

Udeležence so uvodoma pozdravili direktor novomeške knjižnice Borut Novak, ravnateljica karlovške knjižnice Jasmina Milovčić, ravnateljica Narodne in univerzitetne knjižnice Martina Rozman Salobir in podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler.


Organizatorji se najlepše zahvaljujejo vsem, ki so jih finančno podprli: Mestni občini Novo mesto, Tovarni zdravil Krka d.d., Zavarovalnici Tilia in Adrii Mobil.