bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Novice

KNJIŽNICA V KNJIŽNICI – Projekt Knjižnica semen v Knjižnici Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2022 08:20

Ali ste vedeli, da si lahko v Knjižnici Sevnica (kot tretji slovenski knjižnici) izposodite tudi semena in tako prispevate k vzgoji novih rastlin?

Konec februarja bo v sevniški knjižnici pričela delovati Knjižnica semen, namenjena vsem posameznikom, ki doma pridelujejo svoje vrtnine, se zavedajo pomena zdravih domačih semen, ohranjanja avtohtonih vrst rastlin ter so pripravljeni za skupno dobro darovati nekaj svojega časa in truda. 
Zatorej lepo povabljeni vsi, ki se zavedate pomena samooskrbe in si radi na svojem vrtu pridelate lastno zelenjavo, da se včlanite v sevniško Knjižnico semen in si izposodite kakovostna semena. Poleg semen si boste iz bogate knjižnične zbirke lahko izposodili tudi literaturo o kakovostni pridelavi sadik in semen. Pri projektu nam pomagajo člani Društva za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Posavje, ki bodo prispevali semena za začetek izposoje, ter Posavski obzornik, ki sodeluje kot partner, in sicer kot razširjevalec multimedijskih novic o delovanju knjižnice semen v širše okolje in hkrati kot izvajalec akcije Vrtovi Posavja 2022, ki združuje bralce medija, ekipo uredništva ter strokovnjake, institucije in društva, ki prepoznavajo pomen samooskrbe v regiji. V Sloveniji je s Knjižnico semen prva začela Goriška knjižnica Franceta Bevka, in sicer leta 2019.
V okviru predstavitve novega projekta pa Knjižnica Sevnica organizira tudi spletno predavanje inženirke agronomije, kmetijske svetovalke ter avtorice številnih knjig o pridelavi zelenjave na vrtu Miše Pušenjak, ki bo predavala o pomenu kakovostne vzgoje sadik in pridelavi semen. 
Predavanje z naslovom Od rastline do semena: o kakovostni vzgoji sadik in semen bo potekalo v sredo, 23. februarja 2022, ob 18. uri na Zoom povezavi, ki jo najdete tudi na spletni strani Knjižnice Sevnica in FB profilu knjižnice. 
Vabljeni k sodelovanju!