stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Kočevje

Kočevski gasilci prevzeli 774.000 evrov vredno gasilsko vozilo z lestvijo

Piše: STA

Čas objave:
16.10.2023 08:28

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Kočevje je od danes bogatejše za povsem novo gasilsko vozilo z lestvijo, vredno 774.000 evrov.

V uradnem delu programa na mestni ploščadi so zbrane nagovorili predstavniki Uprave RS za zaščito in reševanje, Gasilske zveze Kočevje in župan Vladimir Prebilič, ki je gasilkam in gasilcem tudi predal ključe novega vozila. To je bil po uradnem delu na ogled na parkirišču pri Kulturnem centru Kočevje.

Nakup nove gasilske avtolestve so v Kočevju izvedli v okviru investicijskega programa, ki ga je tamkajšnji občinski svet potrdil januarja letos in v okviru katerega namerava občina za izvajanje javne gasilske službe nameniti 1,9 milijona evrov. Pogodbo o nakupu avtomobila so z dobaviteljem, podjetjem Rosenbauer, podpisali marca letos. Gre sicer za največji nakup za potrebe gasilcev v občini do zdaj.

Novo vozilo z 32-metrsko lestvijo bo nadomestilo več kot 30 let staro avtolestev, ki je dotrajana. Služilo bo predvsem za intervencije na višini, to je stanovanjskih stavbah, poslovnih poslopjih in javnih objektih. V občini so namreč z analizo ugotovili, da imajo kar 289 objektov, kjer je ob intervenciji tovrstno gasilsko vozilo nujno, 1871 objektov pa je takšnih, kjer je tovrstna avtolestev zaželena za varno in učinkovito posredovanje.

Uprava RS za zaščito in reševanje je za vozilo prispevala 325.000 evrov, ostalo so krili delno iz požarne takse, delno iz lastnih sredstev občine.