volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Kočevski reševalci z neprebojnimi jopiči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.04.2016 11:01

Zaradi nasilnih obiskovalcev nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Kočevje kupuje neprebojne jopiče, knjižnico in dom starejših občanov pa nadzoruje varnostnik.

V kočevski knjižnici, domu starejših občanov in na urgenci po novem za varost zaposlenih in obiskovalcev skrbi varnostnik, že dolgo so namreč na teh lokacijah priča grožnjam, uporabi prepovedanih drog in nasilju. Porast le-tega pa je botroval tudi temu, da nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Kočevje zdaj kupuje neprebojne jopiče. Kot je povedala vodja Nujne Medicinske Pomoči Milena Vidmar Romič, se zdravniki, medicinske sestre in reševalci pri svojem delu nemalokrat srečujejo z grožnjami, pa tudi fizičnim nasiljem.

Zadnje mesece pa prebivalce kočevske občine nadleguje ista oseba, zoper katero so policisti letos prejeli že 28 prijav. Zaradi groženj, nadlegovanja in uporabe drog v javnih prostorih je vodstvo Knjižnice Kočevje in Doma starejših občanov Kočevje velikokrat klicalo policijo, na koncu pa najelo tudi varnostnika. Kočevski svetniki, ki so izpostavili problematiko nasilja na zadnji seji, se strinjajo, da morajo policija, tožilstvo in ostale službe narediti več, ne pa zgolj naštevati argumentov, česa ne morejo storiti.

Vodja NMP Kočevje Milena Vidmar Romič