stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

Kolesarska povezava Krško-Kostanjevica na Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 06:00

Župan Mestne občine Krško Miran Stanko in predsednik uprave družbe Kostak Krško Miljenko Muha sta ob prisotnosti župana občine Kostanjevica na Krki Ladka Petretiča v Krškem podpisala pogodbo za začetek del izgradnje kolesarske povezave Krško-Kostanjevica na Krki v dolžini 19,5 kilometra, ki naj bi bila dokončana do maja 2023.

Gre za skupni projekt krške in kostanjeviške občine, vreden okoli 6,7 milijona evrov. Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (Dogovor za razvoj regij) bosta občini pridobili nekaj več kot 3,5 milijona evrov, iz državnega proračuna pa nekaj manj 890.000 evrov, preostanek bo strošek občin.

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki
Podpis pogodbe.
Občina Krško

Gradnja kolesarske povezave bo potekala v dveh sklopih, vsak po območju posamezne občine. Trasa se bo začela na križišču pri stadionu Matije Gubca Krško, nadaljevala mimo pokopališča do Žadovinka, skozi Brege in Drnovo do Velike vasi, naprej v smeri Velikega Podloga po nadvozu nad avtocesto, se v Velikem Podlogu priključila na državno cesto Drnovo-Križaj, od Križaja do Kostanjevice ter se zaključila v Prekopi.

Oba župana sta poudarila pomen projekta za trajnostno mobilnost in turizem, hkrati pa je nov skupni medobčinski projekt dokaz o dobrem sodelovanju posavskih občin. Takoj po podpisu pogodbe bo izvajalec uveden v delo, začetek pa pričakujejo v kratkem, odvisno od vremenskih razmer. Zaključek gradbenih del je načrtovan sredi aprila 2023, primopredaja pa v maju 2023.