franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Kolpa, Kupa, Koupa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2015 19:01

V okviru projekta Življenje brez meja (Život bez granica), ki se nanaša na ohranjanje naravne in kulturne dediščine v krajih na obeh bregovih Kolpe, je bil posnet tudi dokumentarni film Kolpa, Kupa, Koupa.

V njem skozi pričevanja ljudi tako s slovenske kot tudi hrvaške strani reke znova spoznamo, kako je ta prostor enoten in kljub državni meji , ki ga je zarezala po reki, pravzaprav nedeljiv. Sedaj, ko je meja ožičena , pa še bolj, je dejal soustvarjalec filma Jure Bradeško iz Centra za mladinsko kulturo Kočevje. Film so dvakrat prikazali v Kulturnemu centru Kočevje in v Brodu na Kolpi, njegova aktualnost pa mu je omogočila, da je šel pot festivalov.

Sicer je projekt , ki je težak 285 tisoč evrov( od tega 85 odstotkov so evropska sredstva) in ga vodi razvojni center Kočevje Ribnica, v dveh letih povezal še nekaj aktivnosti. Pripravili so več različnih delavnic v krajih ob meji, kupili mobilno stiskalnico za sadje, posneli film in izdelali projektno dokumentacijo za obnov treh mostov na Kolpi, ki bo podlaga za pridobitev evropskih sredstev tudi za njihovo obnovo.

jure o filmu.mp3


juro o dolini.mp3