pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

Komunala Brežice s številnimi aktivnostmi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 12:25

Javno podjetje Komunala Brežice tudi v letošnjem letu obeležuje Svetovni dan voda s številnimi aktivnostmi.

Med drugim se je ob letošnjem svetovnem dnevu voda pridružila akciji komunalnih podjetij »Skupaj za boljšo družbo«, katere namen je opozoriti javnost na ogroženost naravnih vodnih virov. »Ko govorimo o porabi vode, večina pomisli na vodo, ki jo porabimo za pitje, kuhanje, čiščenje in osebno higieno. Le malokdo pa pomisli, da se ogromne količine vode porabijo tudi za pridelavo in proizvodnjo dobrin. V tem primeru dnevna poraba vode na posameznika naraste na kar 5000 litrov,« pravi Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Brežiška komunala letos ponovno organizira čistilno akcijo »Očistimo občino Brežice«, h kateri vabi krajevne skupnosti, društva ter občanke in občane občine Brežice. V okviru akcije organizirajo tudi čiščenje dna reke Krke pri Krški vasi – čistili ga bodo potapljači iz potapljaškega kluba Vidra Krško. Zaradi velikonočnih praznikov bo letošnja čistilna akcija potekala pozneje kot običajno, in sicer v soboto, 9. aprila.

Poleg tega Komunala Brežice ob svetovnih dnevih voda in zemlje vabi tudi k natečaju »Življenje brez vode«. Rok za oddajo del je četrtek, 14. april. Izražanje vtisov in razmišljanj o tem, kakšna bo naša prihodnost, če ne bomo ohranili vodnih virov za naše potomce, je mogoče z besedo, risbo, filmom ali predmetom.


Ozaveščanju najmlajših o pomenu ohranjanja vodnih virov so namenjene celotedenske delavnice in poskusi z vodo na brežiški osnovni šoli, kjer bodo osnovnošolce od 1. do 5. razreda na zanimiv način poučili o pozitivnih vplivih vode na vse, kar nas obdaja.

Komunala Brežice v teh dneh tudi pospešeno nadaljuje aktivnosti v okviru projekta »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, s katerim želijo seznaniti javnost o prednostih pitja vode iz pipe, o njenem pozitivnem vplivu na naše zdravje in počutje, hkrati pa opozoriti na pomen ohranjanja naravnih virov in ekosistema, so zapisali v spročilu za javnost.