stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Konec popivanju na javnih površinah v novomeški občini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.07.2015 20:51

Na svoji 8. redni seji je Občinski svet Mestne občine Novo mesto med drugim potrdil Jasno Dokl Osolnik za novo direktorico občinskega javnega zavoda Dolenjski muzej, soglasno podprl dva občinska odloka, ki omogočata preventivno delovanje občinskega inšpektorata na področju preprečevanja pitja alkohola na javnih površinah, prvič obravnaval predlog strategije na področju mladih v MONM do leta 2020 ter sprejel prvi rebalans proračuna za leto 2015.

Na predpočitniški seji je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na svoji redni seji obravnavalo predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in za dobo petih let imenoval Jasno Dokl Osolnik. Komisija je kandidatko svetnicam in svetnikom predlagala kot najbolj usposobljeno izmed štirih, ki so ustrezali razpisnim pogojem.

V drugi obravnavi so ob sprejetih amandmajih na dva predloga odloka o spremembah in dopolnitvah svetnice in svetniki soglasno sprejeli Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o urejanju in čiščenju javnih površin v Mestni občini Novo mesto in Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o urejanju zelenih površin, s katerim je občinskemu inšpektoratu omogočeno preventivno delovanje na področju preprečevanja pitja alkohola na javnih površinah in preprečevanja vandalizma ter kršenja reda in miru. Tako župan Gregor Macedoni kot tudi nekateri svetniki so ob sprejetju izrazili svoje zadovoljstvo s potekom postopka sprejemanja ter sporočilnostjo, "ki jo našim občankam in občanom dajemo s skrbjo za našo mladino in okolje."

Prav tako je s sprejetjem Predloga odloka o načinu izvajanja in opravljanja obvezne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih javnih cest v Mestni občini Novo mesto po skrajšanem postopku občinski svet omogočil podlago za izvedbo razpisa za izbiro koncesionarja za izvajanje te gospodarske javne službe.


Svetniki so se seznanili s predlogom Strategije na področju mladih v MONM do leta 2020, ki je pripravljena celovito in opredeljuje številne ukrepe, s katerimi bi lahko MONM prispevala k dvigu zaposljivosti mladih, preprečila beg možganov iz naše občine in vzpodbudila večjo vključenost mladih v družbeno življenje. Občinski svet je predlog v prvem branju podprl, svetnice in svetniki pa so tudi sami predlagali zanimive ukrepe, ki jih bo komisija za pripravo strategije, skupaj z vsemi predlogi pridobljenimi v času javne razprave, upoštevala pri pripravi končne različice za sprejem na eni od prihodnjih sej občinskega sveta.

Na tokratni redni seji je občinski svet soglasno potrdil prvi rebalans proračuna MONM za leto 2015, s katerim je glede na dosedanjo realizacijo in na podlagi revidiranih časovnih načrtov posameznih investicij, omogočena izvedba nekaterih ključnih projektov. Med njih prištevamo uskladitev realnega stanja s postopki pri projektu hidravličnih izboljšav, realizacijo povečanja zmogljivosti čistilne naprave Otočec, rešitev situacije s stavbo na naslovu Novi trg 6 ter začasno ureditev gradbene jame pri avtobusni postaji Novo mesto.