Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grilc - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Novo mesto

Koritnik v Novem mestu o optimizaciji državnih služb

Piše: STA

Čas objave:
07.05.2021 14:03

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je na današnjem delovnem obisku v Mestni občini Novo mesto z županom Gregorjem Macedonijem med drugim pogovarjal o optimizaciji delovanja državnih služb in prenosu določenih zemljišč. Ministrstvo bi sicer rado več služb, ki delujejo v različnih delih Novega mesta, po možnosti združilo na enem mestu.

Koritnik je pojasnil, da je ministrstvo za javno upravo poleg upravne enote odgovorno še za 13 centraliziranih državnih organov v Novem mestu, kot so Gurs, Furs in druge službe, usmeritev ministrstva pa je, da skušajo vse te storitve spraviti na eno mesto in ob drugih koristih občanom olajšati obisk.

Gre za to, da vse te organe spravijo v lastniške prostore, v Novem mestu pa si je danes ogledal več možnih mest, pri čemer novogradnja ni izključena, je dodal. Sicer pa bodo skupaj z občino skušali najti rešitve v korist obeh strani. Pred odločitvijo o določenih potezah pa je Koritnik napovedal ustrezne analize in nato hitro uresničenje načrtov.

Boštjan Koritnik in Gregor Macedoni
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik v Mestni občini Novo mesto
Facebook

Kot je navedel novomeški župan Macedoni, sta se z ministrom pogovarjala tudi o prostorskem uresničevanju državnih nalog oz. o zemljiščih ob novomeški upravni enoti, ki bi jih občina potrebovala za zgraditev parkirne hiše ob Novem trgu oz. v pobočju pod upravno enoto.

S tem bi odpravili parkiranje na ploščadi na Novem trgu in v njeni okolici, sicer pa v Novem mestu načrtujejo še druge rešitve za rešitev problema avtomobilskih parkirišč, je dodal župan.

Z ministrom sta se pogovarjala tudi o drugih zemljiščih in o možnosti prenosa določenih pristojnosti z države na lokalno samoupravo. Pri tem je Macedoni opozoril na organiziranje skupnih občinskih uprav, "ki delujejo izredno dobro". Kot dober primer takega delovanja in sodelovanja je označil skupno občinsko upravo Dolenjske.

minister-za-javno-upravo-boštjan-koritnik-v-mestni-občini-novo-mesto
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik v Mestni občini Novo mesto
Facebook

Koritnik je Mestno občino Novo mesto obiskal v spremstvu državne sekretarke ministrstva za javno upravo Urške Ban in direktorice direktorata za stvarno premoženje Maje Pogačar.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik

O optimizaciji delovanja državnih služb v Novem mestu


Novomeški župan Gregor Macedoni

O obisku ministra za javno upravo Boštjana Koritnika