pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Košarkarice Krke pri županu in na Gorjancih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.05.2016 08:38

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je minuli petek, na rotovžu sprejel mladinsko ekipo Ženskega košarkarskega kluba Krka, ki so ob koncu meseca marca prvič v zgodovini kluba osvojile naslov državnih podprvakinj.

Župan je mladim košarkaricam čestital za osvojen naslov in se jim zahvalil za odlično predstavljanje Novega mesta. Poudaril je tudi, da si takšni športni uspehi zaslužijo boljše infrastrukturne pogoje, za kar ima občina že konkretne načrte.

Dan za tem pa so se košarkarice ob zaključku sezone odpravile na pohod, in sicer na Trdinov vrh. Pohoda so se udeležile vse selekcije, z izjemo najmlajših, ki še niso zaključile sezone. Na Trdinovem vrhu so bila dekleta prijetno utrujena in vesela, da so uspela osvojiti najvišji vrh Gorjancev brez težav, kot se seveda za športnice tudi spodobi. Tiste, ki so vrh osvojile prvič so bile deležne planinskega krsta, ki ga je izvršila kapetanka članske ekipe Mirela Milanković. "Pot z vrha nas je vodila preko pragozda do Planinskega doma Miklavž, kjer nas je čakalo okusno kosilo in prijetno druženje. Za športno aktivni zaključek sezone smo se v klubu odločili že drugič zapored, kar se je izkazalo za odlično idejo, da se med seboj povezujemo tudi izven košarkarskih igrišč," so zapisali v klubu.

Najmlajše pionirke pa so v nedeljo začele z zadnjim delom tekmovanja. Na domačih tleh so se pomerile proti ekipama Jelše Šmarje, ki so jih premagale z rezultatom 54:29 in proti Črnomlju, ki so jih prav tako ugnale s tesnim rezultatom 36:32. Varovanke Matije Frančiča do zaključka sezone čakata še dva prvenstvena turnirja.

Ob koncu sezone se bodo mlajše pionirke prihodnji vikend opravile še na turnir v Maribor, starejše pa bodo sezono sklenile že na tradicionalnem turnirju v Zadru.