stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Krka živi: Danes skoki v Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 10:33

V sklopu projekta Krka živi se danes nadaljuje pestro dogajanje ob in na reki Krki. Ob 16. uri se bo začelo tekmovanje skoki v Krko s Kandijskega mostu, v večernih urah pa sledi koncert novomeških rokerjev Dan D.

Današnje dogajanje se začenja kulinaričnim dogodkom Kuhinja nad Krko, ki bo gostil v večini ugledne dolenjske kuharje. Vrhunec vikenda pa predstavljajo skoki s Kandijskega mostu, in sicer bodo s preizkusom skakalnice začeli po 15. uri, tekmovanje pa se bo začelo ob 16. uri, in sicer v treh disciplinah, v skokih na noge, lastovki in figurativnih skokih. Kot vsako leto se lahko tekmovanja udeležijo vsi, vendar skačejo na lastno odgovornost.

Podelitev nagrad najboljšim bo potekala na splavu pred lokalom Bar Boter, kjer bo nekaj ur kasneje poteka koncert novomeških rokerjev Dan D.


V nedeljo bo v reki Krki potekalo še tekmovanje v daljinskem plavanju v organizaciji Triatlon kluba Novo mesto in predstavitev discipline triatlon. Celoten sklop dogodkov bodo zaključili člani KKSK s tekmovanjem v veslanju in supanju ter jadranju v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto.

Organizatorji vabijo vse, da se dogodkov udeležijo v čim večjem številu, predvsem pa jih pozivajo, da se, predvsem športnih, udeležijo aktivno in se preizkusijo v kakšnem od navedenih disciplin. Kot vedno bo ogled dogodkov najlepši s Krke same, zato priporočajo, da pridete s čolni.