franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Celje

Krški obrtniki aktivni na MOS

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 15:55

Krška obrtno-podjetniška zbornica je letos že 12. leto zapored sodelovala na največjem sejemskem dogodku v Sloveniji na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju.

Sejem se je letos ponašal s častitljivih 48. let in vsako leto privabi na tisoče razstavljavcev in obiskovalcev iz praktično vsega sveta. Letošnji slogan sejma je bil »sejem za nove posle, dobre partnerje, most v poslovni svet«. Krška obrtno-podjetniška zbornica se zaveda, da je biti prisoten na tako veliki sejemski manifestaciji, pomembno za uspešno poslovanje še zlasti mikro in malih podjetij, zato so tudi letos razstavljali na skupnem razstavnem prostoru s svojimi 6 člani, ki si prav preko MOS-a gradijo most v poslovnost.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško že nekaj let poslovno sodeluje s hrvaško največjo obrtniško asociacijo – Obrtničko komoro Zagreb. Tako, kot že nekaj let, je tudi letos sodelovala v obsejemskem dogajanju in letos kar z dvema dogodkoma v katerem so sodelovali tudi zagrebški obrtniki in podjetniki. Predsednik krške zbornice Dušan Arh rad poudari, da je za krško obrtništvo in nenazadnje tudi za celotno krško gospodarstvo pomembno, da se vključujemo na tuje trge, zato je krška obrtna zbornica izkoristila ponujeno priložnost sodelovanja z bližnjim Zagrebom, ki se ponaša z več kot milijonsko populacijo.

V Celju so Krčani organizirali poslovno srečanje slovenskih in hrvaških podjetij, na katerem so predstavili sodelovanje med obema obrtnima organizacijama, sosedom so omogočili, da se je predstavilo njihovo združenje obrtnikov iz Vrbovca – Udruženje obrtnika Vrbovec. Vrbovec ne glede na to, da je manjši kraj v okolici Zagreba, se vseeno ponaša z veliko uspešnimi podjetji, nenazadnje se je prav v Vrbovcu pričela uspešna zgodba v celotni regiji znanega podjetja Agrokor. Srečanja so se poleg obrtnikov in podjetnikov iz Krškega in Zagreba udeležili tudi podjetniki iz drugih koncev Slovenije in Hrvaške. Krška obrtniška organizacija je na srečanju predstavila odličen primer dobre prakse poslovnega sodelovanja. Navzoče je nagovoril predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Branko Meh, ki je poudaril, da smo s Hrvati dobri sosedje, ki že vrsto let dobro sodelujemo. Na srečanju je bil prisoten tudi predstavnik Veleposlaništva RS v Zagrebu, ekonomski svetovalec Jakob Štunf.


Drug dogodek v organizaciji Krčanov je bila atraktivna frizerka revija, kjer so frizerji Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško in Obrtničke komore Zagreb stopili v čevlje zvezd filmskega platna Hollywooda v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Podobno revijo so skupaj izvedli že v Zagrebu, v okviru projekta EU (Vseživljenjsko učenje – Leonardo da Vinci – partnerstva), ki so ga poimenovali BOBS, v katerem je poleg krške in zagrebške obrtniške organizacije sodelovalo še pet podobnih asociacij iz evropskih držav. Rek iz zgodovinskih sejemskih virov, ki pravi »sejem bil je živ«, so zagotovili prav s frizersko revijo na kateri je nastopilo 8 zagrebških in prav tako 8 krških frizerjev. Na reviji je bil prisoten tudi prvi mož hrvaške frizerske scene, ki je hkrati priznan hrvaški frizer Ivica Zanetti. Sodelujoči so na osrednjem prireditvenem prostoru – odru sejma, pritegnili pozornost številnih obiskovalcev, ki so njihov trud nagradili z aplavzom in ponesli dober glas o sodelujočih frizerjih širom po Sloveniji in Hrvaškem.

Krčani so si enotni, da se naslednje leto ponovno udeležijo največjega sejemskega dogodka v Sloveniji.