stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Leon Štukelj, vzor in navdih

Piše: R.K.

Čas objave:
16.12.2020 21:28

V letošnjem letu se je ves svet znašel v izredni situaciji zaradi epidemije COVID-19.

V luči izrednih razmer in ob dejstvu, da je športna dejavnost močno omejena, so se v Slovenski zvezi tajskega boksa in Scorpion gym odločili pozvati vse medijske hiše, naj bodo njihove prve dnevne novice poziv vsem državljanom, vseh generacij: »Bodite aktivni, prehranjujte se zdravo in preživite svoj prosti čas v naravi na svežem zraku!« Slovenija je dežela čudovitih naravnih danosti, ki kar kličejo h gibanju. Vse se začne z vzgojo. Tako kot se naučimo branja in pisanja, je ukvarjanje s športom ključ do zdravega in kakovostnega življenja. S športom se naučimo premagovati stres in krepiti svoj imunski sistem. 

Letos so se v Scorpion gym skupaj s Slovensko zvezo tajskega boksa odločili na nekoliko drugačen način obuditi spomin na našega častnega občana in olimpionika Leona Štuklja, ki je nedvomno ena najpomembnejših osebnosti v slovenski športni zgodovini. »V  Scorpion gym mu rečejo kar »legenda«! On jim je vzor, navdih in simbol vitalnosti. Vzor nekdanjim, sedanjim in bodočim rodovom. Leon Štukelj je v svoji karieri je posegel po 6-ih olimpijskih odličjih. Trikrat je nosil zlato, enkrat srebro in dvakrat bron, seveda poleg številnih medalj z ostalih tekmovanj.

Na pobudo strokovnega osebja Scorpion gym in ambasadorja športa so njihovi najmlajši člani skupaj z mentorjem projekta »ZMOREM, ŽELIM IN SE ZABAVAM« izdelali cvetni aranžma »OLIMPIJSKI KROGI« in ga položili k spomeniku Leona Štuklja. Na ustvarjalni delavnici so se Neža, Lucija, Miha in Jakob pogovarjali o pozitivnih učinkih športa, olimpizmu in olimpijskih načelih, zdravi prehrani ter gibanju na svežem zraku.

Projekt je delno sofinancirala Fundacija za šport.
Posebna zahvala direktorjema za družbeno odgovorni pristop: Gozdnemu gospodarstvo Novo mesto d. d., Vrtnarskemu centru GG, za cvetje in Gazvoda, trgovina in mešalnica barv, d. o. o., za barvna razpršila, ki so pričarali barve olimpijskih krogov.