pes, zloraba živali Svet24.si

FOTO: Izselili so se, psa pa pustili: "Živel na ...

Marjan Šarec Dobra karma

Vedeževalka odstop Marjana Šarca videla že lani?

jelena karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša noge razgalila vse do cone ...

schwabing, klinika, koronavirus Svet24.si

Okužila ga je ženska, ki ni kazala simptomov: v ...

SLIKA KART ZA ČLANEK ŽIVLJENJE V OBILJU ALI ČLOVEK IN NJEGOVA ORODJA Dobra karma

Izberite karto, ki vas pritegne - skoznjo govori ...

Rasema Begulić Njena.si

'Ne sramujem se resnice, bila sem njegova ...

hocevar rifle Njena.si

Kaj se dogaja z Rifletom?

Novice Sevnica

Lisička giba – rekreacija za celo družino

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
14.01.2020 13:05

Športna aktivnost ima veliko pozitivnih učinkov, ker izboljšuje splošno počutje, nas napolni z energijo in nam pomaga ohranjati zdravje. Pomembno pa je, da izberemo aktivnosti, ki so primerne naši telesnipripravljenosti, sposobnostim in starosti ter predvsem želji po spoznavanju novega ali doživljanju nečesa, kar nam je blizu.

Projekt Lisička giba, ki ga bo z letošnjim letom začel izvajati zavod KŠTM Sevnica, je namenjen celi družini. Njegov cilj je, da bi občanke in občani odkrili in bolje spoznali zanimive rekreativne točke v občini Sevnica, ter bili seznanjeni s športnimi dogodki, ki jih skozi vse leto prirejajo različne organizacije in športna
društva.

Pri projektu Lisička giba lahko sodeluje vsak. Na rekreacijskih točkah v občini Sevnica v obdobju od 1. januarja do 31. decembra 2020 lahko obiskovalci zbirajo žige in na tak način osvojijo praktično nagrado, majico Lisička giba. Za praktično nagrado je potrebno v najmanj treh vsebinskih sklopih zbrati minimalno število točk. Žige se zbira v brošuri, ki je dostopna po simbolični ceni v Turistični agenciji Doživljaj. 

Otroci do 10. leta starosti se lahko vključijo v projekt Mini lisička giba. Za njih so merila za osvojitev praktične nagrade še bolj dostopna. Za tri najbolj aktivne posameznike je organizator projekta pripravil še dodatne praktične nagrade, zato zavod KŠTM Sevnica in Občina Sevnica vabita vse, ki jih gibanje veseli, da v letu 2020 zberejo čim večje število točk oziroma žigov, prebudijo svoje telo in osvojijo praktične nagrade.

Žigi bodo na voljo za zbiranje na naslednjih lokacijah oziroma športnih dogodkih: Sevniška planinska pot - Pot Lojza Motoreta, Vrh pohodne poti, Tematska pot, Športni dogodek in Bazen Sevnica.