pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Lokalno je povezovalno

Piše: R.K.

Čas objave:
24.04.2023 09:52

Projekt Lokalno je povezovalno se osredotoča na lokalne zgodbe Posavja, lokalno kulinariko ter lokalne produkte, izdelke in storitve. V sklopu projekta bodo izvedene aktivnosti za oblikovanje novih turističnih zgodb in ponudbe na območju Lisce, kar bo doseženo s povezovanjem štirih partnerjev, ki sodelujejo pri projektu.

Projekt vodi Občina Sevnica, partnerji pa so: Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica in Društvo kmetic Sevnica.

Projekt je usmerjen v oblikovanje trajnostnih produktov in programov na izletniških lokacijah Lisce in njenega širšega zaledja. Na Lisci so poleg izletniških vsebin obiskovalcem na voljo tudi izobraževalne vsebine, ki poudarjajo spoštljiv odnos do narave ter promovirjo lokalno samooskrbo in trajnostne načine življenja. V sklopu projekta bodo obstoječe vsebine ustrezno nagrajene, oblikovane pa bodo tudi nove vsebine, ki bodo pritegnile tako nove obiskovalce kot tudi poznavalce Lisce, ki se v njen okoliš radi vračajo.

V sklopu projekta bo Občina Sevnica izvedla raziskavo z analizo ciljnih skupin, torej potencialnih in obstoječih obiskovalcev Lisce in Tončkovega doma. Na podlagi rezultatov bo oblikovala nove produkte in izvedla evalvacijo, oblikovanje in poenotenje obstoječe ponudbe doživetij. V tem okviru bo pripravljena tudi digitalna marketinška strategija, pripravljene bodo nove grafično oblikovane ponudbe za dnevne in večdnevne obiskovalce ter nove video vsebine. V sklopu projekta bodo izvedena tudi vodena doživetja za osnovnošolske otroke in zaposlene v invalidskem podjetju Inde iz Sevnice.

Komunala Sevnica bo skupaj z Društvom kmetic Sevnica organizirala kulinarične delavnice za članice društva kmetic, v okviru teh delavnic pa bo izvedeno izobraževanje na temo pravilnega ločevanja odpadkov. Na to izobraževanje bodo vabljeni tudi ponudniki iz mreže Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium. KŠTM Sevnica bo izvedel izboraževanje na temo zgodbičenja z naslovom Storytelling - delavnice za ustvarjanje prepričljivih in uporabnih zgodb. Društvo kmetic Sevnica bo pripravilo tematsko razstavo ob obeh vsebinskih izobraževanjih.

V sklopu projetka v teh dneh na Lisci poteka obnova nadstreška ob Tončkovem domu, kjer bo urejena večnamenska učilnica na prostem.