pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Magistrski študij prihodnosti

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
18.09.2023 06:00

Izbira pravega študija je gotovo zelo velika odločitev, ki pomembno vpliva na naš nadaljnji tok življenja. Preden se odločimo za svojo izbiro, je zato nujno dobro premisliti kakšne so naše želje in kakšna je perspektiva izbrane izobrazbe v prihodnjih desetih ali dvajsetih letih.

Družbene in tehnološke spremembe današnje družbe narekujejo vse večje povpraševanje po strokovnjakih s področja informatike, računalništva, kibernetske varnosti in podatkovne znanosti. Za te poklice prihodnosti se lahko izobrazite na Fakulteti za informacijske študije, kjer lahko študirate redno ali izredno na vseh treh stopnjah. Še posebej pestra pa je izbira njihovih magistrskih študijskih programov.

Informatika v sodobni družbi je magistrski program za vse, ki želijo zanimanje za družboslovje povezati s potenciali, ki jih nudi obvladovanje informacijskih tehnologij. Magistrski študijski program Računalništvo in spletne tehnologije vam omogoča poglobitev v svet programiranja in razvoja. Za računalniške in statistične navdušence magistrski program Podatkovne znanosti združuje najboljše obeh svetov. Kibernetska varnost pa je program druge stopnje, ki nudi poglobljena znanja s področij varovanja informacijsko-komunikacijskih tehnologij v organizacijah, metod in tehnik zaščite ter varovanja pred kibernetskimi grožnjami. Posebnost tega programa je, da ga bodo v študijskem letu 2023/2024 izvajali izredno in v angleške jeziku, medtem, ko bodo preostale magistrske študijske programe izvajali redno in izredno.

Prosta vpisna mesta za vpis na redni študij druge stopnje so še na voljo. Za vpis je trenutno odprt šesti vpisni rok, ki bo odprt do 25. 9. 2023. Če bodo na FIŠ po zaključku tega prijavnega roka še ostala prosta vpisna mesta, bodo prijave sprejemali do zapolnitve vpisnih mest, vendar najkasneje do 28. 9. 2023. Za več informacij preverite spletno stran fakultete.

Fakultetna sodobna videokonferenčna oprema in pametne table sicer vsem študentom omogočajo tudi virtualno sodelovanje na predavanjih in vajah. K odlični študijski izkušnji pa prav tako prispevajo FIŠ-evi vrhunski profesorji in raziskovalci, prijazno strokovni sodelavci ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

Zaradi vsega navedenega na Fakulteti za informacijske študije že nekaj časa beležijo visoko zaposljivost svojih diplomantov. Podjetja celo samoiniciativno povprašujejo po študentih neposredno na fakulteto, kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki se v okviru FIŠ-evih študijskih programov izobražujejo za najbolj zaželene poklice prihodnosti.

Vse dodatne podrobnosti glede študija bodo na fakulteti predstaviti v okviru virtualnega informativnega dne, ki bo v četrtek, 21. 9. 2023 ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Predstavili vam bodo vse študijske programe, zaposlitvene možnosti, vpisne pogoje in še veliko več.