dušan-vučko Svet24.si

»Glede volilne udeležbe bi si morale ogledalo ...

1_ana tavčar Svet24.si

Ana Tavčar je morala to ponižno sprejeti

zvezdana mlakar Svet24.si

Zvezdana Mlakar združila moči s sinom Majem

tonin novak nsi pl Reporter.si

Nož v hrbet Ljudmili Novak: Matej Tonin pred ...

20210401-01055055 Necenzurirano

Zaposlenim dala hitre teste, zaradi katerih jo ...

petra-roi Odkrito.si

Osvajal jo je ruski tajkun

djokovic letalo Ekipa24.si

Đoković že danes v BEOGRADU, to so prizori z ...

Novice Ljubljana

Manj stroga omejitev gibanja med občinami, možnih več športnih aktivnosti

Piše: STA

Čas objave:
18.04.2020 08:45

Opolnoči je začel veljati nov odlok o omejitvi gibanja, s katerim je vlada nekoliko razrahljala ukrepe, med drugim prepoved gibanja zunaj občinskih meja. Tako je tistim, ki imajo zemljišča in objekte v drugih občinah, z današnjim dnem omogočeno, da tam lahko izvajajo vzdrževalna in sezonska opravila. Omogočenih je tudi več športnih aktivnosti.

Kot je pred nekaj dnevi povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs, se omogoča prehod občinskih meja za vse tiste, ki želijo kaj postoriti na svojem vikendu oz. na njivi ali v sadovnjaku, ki jih imajo v drugi občini. To velja tako za tiste, ki imajo nepremičnino v lasti, z njo razpolagajo, jo imajo v najemu ali kakor koli drugače z njo upravljajo.

Pri gibanju in zadrževanju bodo morali imeti pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, ki dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta. V ta namen je pripravljena tudi posebna izjava, ki je objavljena na spletnih straneh ministrstva za notranje zadeve in informacijskega centra.

Z novim odlokom o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, ki ga je vlada sprejela na dopisni seji v sredo, pa je omogočenih tudi več športnih aktivnosti. Tako lahko posameznik ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb v svoji občini izvaja individualno športno-rekreacijsko dejavnost (na primer tek, kolesarjenje, golf, joga) ali takšno športno-rekreacijsko dejavnost, pri kateri ni mogoč stik z drugimi posamezniki (na primer tenis, badminton, balinanje). Še vedno pa niso dovoljeni kolektivni športi.

A bo obisk teniških in golf igrišč možen šele v ponedeljek, ko bodo upravitelji igrišč lahko začeli z delovanjem. Vlada namreč za delovanje športnih objektov kot prvi dan določa 20. april, ko bodo z delovanjem začele nekatere trgovine in storitvene dejavnosti, kamor sodi tudi upravljanje športno-rekreativnih centrov.