Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

baloni, državno-prvenstvo, balonarstvo Odkrito.si

Balonarska nesreča na Barju

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Novice Ljubljana

Med nominiranci za zlato gazelo trije iz naše regije

Piše: STA

Čas objave:
07.09.2021 06:08

Znanih je 18 letošnjih nominirancev v izboru najboljših hitro rastočih podjetij v državi, imenovan Gazela, ki ga pripravlja družba Dnevnik. Letošnji izbor v ospredje postavlja vrednoti dinamične in trajnostne rasti podjetij, so sporočili iz družbe. Nagrajence bodo slovesno razglasili 26. oktobra v Cankarjevem domu.

Projekt je pripravljen v obliki šestih regionalnih in enega nacionalnega dogodka, na katerih bodo razglašena najboljša med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji. Na vsakem dogodku bodo poleg treh nominirancev za regionalno gazelo predstavili tudi šole, ki premikajo meje in so zgled podjetnosti, so navedli na Dnevniku.

V savinjsko-zasavski regiji so med nominiranci Chipolo, Hermi, Pišek - Vitli Krpan, v osrednjeslovenski regiji so nominiranci Biosistemika, Ekwb in Equa, v dravsko-pomurski regiji Antela, Impedanca in MG Rohr.


V dolenjsko-posavski regiji so tri nominirana podjetja Rem, Solis Straža in TEM Čatež. V gorenjski regiji so nominiranci Marmor Hotavlje, Mizarstvo Jezeršek, Protim Ržišnik Perc, v primorsko-notranjski regiji pa podjetja Ensol 360, Klančar Žerjavi in Metalimpex.

Generalni direktor zlate gazele KLS Ljubno in predsednik sveta Gazela Bogomir Strašek je ocenil, da ima izbor velik pozitivni vpliv na podjetništvo v slovenskem prostoru. "Da postaneš gazela, moraš beležiti večjo rast, ne samo v realizaciji, ampak da je rast celovita, tudi v napredku in razvoju. Ko se to vgradi v podjetja kot trajni način poslovanja, trajno dosegamo nadpovprečne rezultate in rast ter drugim podjetjem v Sloveniji dajemo zgled, kar je pomembna lastnost projekta gazela," so ga povzeli v sporočilu za javnost.

Predsednik organizacijskega odbora gazele Miha Vrbinc je napovedal, da bodo organizatorji ob vstopu v tretje desetletje izbora najboljšim med najhitreje rastočimi poklonili s trajnim obeležjem na zelenici pred Tehnološkim parkov Ljubljana, ki ga bodo postavili oktobra.