franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice London

Mednarodno usposabljanje za mladinsko delo «MILESTONES«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2015 20:21

V drugem tednu decembra so se v Angliji zbrali predstavniki različnih mladinskih organizacij iz 16 evropskih držav. Cilj srečanja je bilo ustvarjanje novih skupnih projektov, deljenje idej in izkušenj ter dosedanjih dobrih praks v sodelujočih organizacijah.

Petdnevni projekt imenovan »Milestones project« so vodili trenerji uspešne nevladne organizacije Momentum World, ki je simbol uspešnosti v mednarodnih izmenjavah, tečajih oziroma izobraževanjih. Izobraževanja sva se udeležili tudi prostovoljki iz Slovenije,Mladinskega centra Krško, Daša Pečnik in Ingrid Kozole.
Sodelujoči so se že prvi dan razdelili v dve različni skupini. Ena se je osredotočala na idejno in programsko zasnovo možnih prihajajočih projektov, možnosti sodelovanja organizacij s podobnimi interesi, kritično ovrednotenje dosedanjih projektov ter dela organizacije Erasmus+. V okviru prav te organizacije se namreč že leta izvajajo različni uspešni projekti za mlade.

Druga skupina je bila zadolžena za čim bolj interaktivno predstavitev dogajanja. Tako so se razdelili v štiri različne podskupine, kjer so bili nekateri zadolženi za pisanje reportaž, nekateri za fotografiranje, drugi za film, vse skupaj pa je zbrano na spletni strani, ki jo je postavila četrta skupina (www.momentum-interactive.co.uk).


Predstavniki različnih organizacij so se lahko spoznali tudi v nekoliko manj formalnem in bolj sproščenem okolju. Tako so uživali v večerih polnih plesa in dobre glasbe, se predstavili na mednarodnem večeru, odšli na sprehod v sicer zaradi vremena zelo blatno, a hkrati prečudovito naravo, ki zaradi zelene trave in ogromno ovc že nekoliko spominja na Škotsko, imeli svoj »Milestones cinema« filmski večer, ter skritega Božička.
Kljub temu da je bil projekt kratek, so se uspeli spoznati, videti, kaj koga zanima in tako so na dan prišle super ideje, ki so osnova za uspešno sodelovanje še vnaprej.