nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Obrežje

Mejni prehod Obrežje ponoči zaprt

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.09.2015 05:33

Na mejnem prehodu Rigonce je ob polnoči ostalo okoli 200 beguncev, ki so tam preživeli noč, enako je bilo na Obrežju. Po 21. uri je na Obrežju sicer prišlo do protesta, ki naj bi ga sprožili slovenski aktivisti, zato je bil mejni prehod zaprt za ves promet.

Protestniki so po poročanju medijev zahtevali, da Slovenija odpre svoje meje. Tudi begunci naj bi po poročanju Televizije Slovenija zahtevali, da jih po treh dneh čakanja spustijo v Slovenijo in naprej proti Nemčiji.

Že včeraj popoldne pa je v Rigoncah prišlo do manjšega incidenta, v katerem so bili udeleženi trije moški. Eden od njih se je celo zagnal v varnostno ograjo na mejnem prehodu, zato so policisti uporabili solzivec. Po navedbah PU Novo mesto je šlo za kršitev javnega reda in miru, zato so vpletene odstranili in jim izdali plačilne naloge.

Slovenska policija je včeraj do 16.30 v sprejemnih centrih evidentirala 800 migrantov. Tujce so z avtobusi vozili v sprejemne in nastanitvene centre v Brežicah, Mariboru, Celju in Dolgi vasi.


Policisti nadaljujejo z evidentiranjem tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju izven mejnih prehodov, in tujce, ki so želeli vstopiti v državo na mejnih prehodih in ne izpolnjujejo pogojev za vstop.

Medtem so se nadaljevali premiki registriranih prebežnikov po Sloveniji, in sicer v smeri Avstrije. Vseh 223 beguncev iz Sirije in Afganistana, ki so jih v soboto namestili v namestitvenem centru v Celju, se je z mednarodnim vlakom odpeljalo v Avstrijo. Tja je odšlo tudi 350 beguncev iz nastanitvenega centra v Gornji Radgoni. Iz Logatca se je z vlakom proti Avstriji odpravilo tudi 130 beguncev iz Sirije, Afganistana, Iraka in Irana, med katerimi je veliko družin z majhnimi otroki.

Kot je včeraj popoldne pojasnila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, se je Slovenija znašla pod izjemnim migracijskim pritiskom, a je situacija pod nadzorom. Po njenih besedah je v Slovenijo doslej s Hrvaške vstopilo 2500 migrantov, od tega jih je sedem zaprosilo za mednarodno zaščito.