Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

datum Odkrito.si

SVARILO! Prihaja KATASTROFA na božični dan!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Obrežje

Mejni prehodi Slovenska vas, Obrežje in Rigonce proti Hrvaški znova odprti

Piše: STA

Čas objave:
22.03.2020 16:55

Potem ko so bili mejni prehodi Slovenska vas, Obrežje in Rigonce proti Hrvaški zaradi tehničnih težav na hrvaški strani nekaj časa zaprti, so po poročanju Prometno-informacijskega centra za državne ceste znova odprti. Težave so bile zaradi močnega potresa, ki je zjutraj prizadel Zagreb z okolico.

Območje hrvaške prestolnice Zagreb je ob 6.24 stresel potres z magnitudo 5,3. Čez nekaj več kot pol ure pa še en močnejši popotresni sunek z magnitudo 5,0.

Hrvaški premier Andrej Plenković je Zagrebčanom priporočil, naj ostanejo pred svojimi stanovanjskimi objekti ter naj še vedno spoštujejo medsebojno razdaljo zaradi nevarnosti širitve novega koronavirusa. Slovenski premier Janez Janša je že govoril s Plenkovićem in Hrvaški ponudil pomoč.

Hrvaški predsednik Zoran Milanović pa je pozval državljane, naj se držijo navodil pristojnih, predvsem štaba civilne zaščite in njegovega vodje, hrvaškega notranjega ministra Davorja Božinovića.

Pri čiščenju posledic potresa pomaga tudi hrvaška vojska. Najhuje je v središču mesta, kjer je poškodovanih več starih stavb. Hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš je potrdil, da je bilo v potresu hudo poškodovano 15-letno dekle. Je na intenzivni negi.