nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Melodije modrega sonca

Piše: R.K.

Čas objave:
16.05.2023 12:42

Učenci 3., 4. in 5. stopnje OŠ Dragotina Ketteja so prejšnji četrtek za tri dni odpotovali v Portorož, kjer so nastopili na koncertu Melodije modrega sonca in se udeležili različnih zanimivih aktivnosti. Oddih v hotelu Vile Park in koncert je organiziralo Združenje bodi ZDRAV, ki povezuje družine z otroki z avtizmom.

Vsak dan so plavali v bazenih hotela Histrion, kjer so lahko uživali v lepem pogledu na morje. Ker je bilo v tistih dneh tudi nekaj dežja, so sončne dele dneva izkoristili za dolge sprehode do Portoroža in Pirana.

Nekaj lepih trenutkov so ujeli tudi v fotografski objektiv. V okviru fotografske in računalniške delavnice je iz posnetih fotografij nastala predstavitev, ki si jo lahko ogledate na spletni strani njihove šole.

Aktivnosti na morju so zaključili s skupnim sobotnim koncertom za družine, ki so preko Združenja bodi ZDRAV letovale v Portorožu. Na koncertu so poleg učencev OŠ Dragotina Ketteja, ki so nastopali pod mentorstvom učiteljice Darinke Pirc, nastopili še učenci CUDV iz Vipave, učenci zasebne glasbene šole DO RE MI z Bleda in drugi.

Veliko navdušenje publike in nastopajočih glasbenikov je požel njihov učenec David Bratić, ki se je s svojim inštrumentom (ksilofon in zvončki) kar po posluhu, brez predhodne priprave, vključeval v nastope ostalih glasbenih skupin. Da gre za izjemen glasbeni talent, je potrdila tudi prof. Nuša Piber, direktorica glasbene šole DO RE MI.

Večer je z zanimivo mešanico rokovskih klasik in priljubljenih zimzelenih melodij zaključila glasbena skupina Band Pikapolonica. V prijetnem in prisrčnem koncertu ter druženju so vsi zelo uživali.