volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebnje

Mentorski sistem za romska dekleta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2015 08:54

CIK Trebnje bo danes predstavil neposredne učinke projekta 'Mentorski sistem za izobraževalno in poklicno usmerjanje romskih deklet in žensk' na lokalno okolje.

CIK Trebnje je koordinator projekta MS4ROW: Mentorski sistem za izobraževalno in poklicno usmerjanje romskih deklet in žensk, ki ga v sklopu programa Vseživljenjsko učenje financira Evropska Komisija in izvaja konzorcijsko partnerstvo v sestavi: CIK Trebnje – Slovenija, Eurocoop, Inštitut za evropske raziskave in razvoj Ljubljana – Slovenija, Amrita Orientácios Baráti Kör Egyesület – Madžarska, Romani Association of Women Drom Kotar Mestipen – Španija in Düzce Provincial Directorate of National Education - Turčija.

V projektu je bil razvit spletno podprt mentorski sistem za romska dekleta, ki ob podpori mentoric udeleženkam omogoča oblikovanje in nato uresničitev osebne izobraževalne in zaposlitvene poti. Razviti mentorski sistem je bil pilotno preizkušen v vseh sodelujočih državah. Skozi 10-mesečno pilotno izvedbo je bilo v sistem vključenih tudi 23 deklet iz romskega naselja Vejar, ki so se udeleževale različnih izobraževanj, delavnic in srečanj.

Projekt je bil že večkrat predstavljen širši javnosti v vseh državah partnericah in na Dunaju, na mednarodni konferenci »Empowering marginalized groups trhogh education and training/VET in the Danube Region«.

Ker pa si želijo predstaviti neposredne učinke projekta na lokalno okolje tudi Vam, ki se dnevno ukvarjate z romsko tematiko, vas vabijo na predstavitev, ki bo v danes ob 10.00 uri na CIK Trebnje, Kidričeva ulica 2, Trebnje.